Raspisan konkurs za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva

Zrenjanin – osnaživanje žena

Podelite vest

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva kroz finansijsku podršku u poslovanju na teritoriji Grada Zrenjanina za 2022. godini, a koji je juče objavljen na sajtu Grada Zrenjanina, u delu „Oglasi i konkursi

Ono što je novina u odnosu na prethodnu godinu, kada je za osnaživanje žena preduzetnica Grad izdvojio dva miliona dinara i kada su sredstva bila namenjena isključivo za subvencionisanje troškova za nabavku mašina – opreme, sada će sredstva moći da se koriste i za nabavku repromaterijala, uređenje poslovnog – proizvodnog prostora i obezbeđenje sredstava za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog – proizvodnog prostora.

ekonomsko osnazivanje zena

Ove godine u budžetu grada planirano je za tu namenu pet miliona dinara. Finansijska pomoć biće dodeljena korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 250 hiljada dinara za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. septembra 2020. godine.

Rok za podnošenje prijava iznosi 30 dana od dana javnog oglašavanja na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina. Za sve informacije vezane za Javni poziv zainteresovani se mogu obratiti Oliveri Radić na telefon 066/866-0052. Za pomoć oko podnošenja i popunjavanja prijave podnosioci se mogu obratiti Zrenjaninskom edukativnom centru na telefon 023/521-090, ili putem elektronske pošte: zreduc@gmail.com .

Gradonačelnik Simo Salapura uputio je poziv svim zainteresovanim ženama da učestvuju na ovom konkursu.

„Prepoznali smo važnost ekonomskog osnaživanja žena koje sa sobom nosi i razvoj našeg grada grada. Na osnovu sugestija udruženja, kao i organizacije koja se bavila ovom temom i kreirala sam konkurs, dvanaest žena je dobilo rešenje po prošlogodišnjem konkursu, i na osnovu toga ove godine smo više nego udvostručili iznos za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva.  Posebno nam je bitno da žene sa sela podstaknemo, da pozovemo, da učestvuju na ovom konkursu, jer je ovo jedna od mera koja utiče da i u selu možemo da imamo uspešne preduzetnice“ – rekao je gradonačelnik Salapura.      

izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. vaqžno je da i grad zrenjanin shvatio značaj ženskog preduzetništva i da iz godine u godinu povećava iznos bespovratnih sredstava za žene preddddddddddduzetnice što je za svaku pohvalu

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px