Raskrsnica na uglu ulica Obala Sonje Marinković i Obilićeva (Kapetanija) dobija semafor!

Zrenjanin – Novi semafor

Podelite vest

Pre nekoliko dana počeli su građevinski radovi na postavljanju infrastrukture i instalacija za svetlosnu signalizaciju – semafore na raskrsnici ulica Obale Sonje Marinković i Obilićeve u Zrenjaninu, s ciljem da se otklone zagušenja u saobraćaju na toj lokaciji, koja su naročito izražena u tzv. “špicevima”.

Radovi se finansiraju isključivo sredstvima AP Vojvodine, na osnovu dva podneta projekta Grada Zrenjanina, a u ukupnom iznosu od 6,5 miliona dinara.

Prvi projekat obuhvatao je izradu idejnog rešenja, projekta za dobijanje građevinske dozvole, kao i projekta za izvođenje radova, na osnovu kog je struka odabrala varijantu izgradnje svetlosne signalizacije – semafora, kao najpovoljniju i tehnički izvodljivu na predmetnoj lokaciji.

Drugim projektom, Gradu Zrenjaninu odobrena su sredstva za realizaciju radova na osnovu prihvaćenog projekta izgradnje svetlosne signalizacije, a po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama u AP Vojvodini za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture u 2022. godini.

Izvođač radova je konzorcijum koji čine preduzeća “Selma” Subotica i “Invest-Inženjering” Novi Sad, a predviđeni rok za završetak je do kraja godine, u skladu s vremenskim uslovima. 

Apeluje se na vozače i sve učesnike u saobraćaju da u zoni raskrsnice obrate pažnju na saobraćajnu signalizaciju koja upućuje na radove i povećaju opreznost, posebno iz razloga što se radovi izvode i u neposrednoj blizini dva postojeća pešačka prelaza.

Izvor: zrenjanin.rs

Grad Zrenjanin je sufinansirao projekat „Za grad koji volimo“ a stavovi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022