Rajka Grubić i Olivera Skoko dobitnice priznanja Muzejskog društva Srbije

Muzejsko društvo Srbije

Podelite vest

Prijem za Rajku Grubić i Oliveru Skoko, dobitnice priznanja Muzejskog društva Srbije - nagrade za lično angažovanje, ali i rad Narodnog muzeja Zrenjanin u celini

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upriličio je danas prijem za Rajku Grubić i Oliveru Skoko, dobitnice ovogodišnjeg priznanja Muzejskog društva Srbije “Mihailo Valtrović”, kao i direktora Narodnog muzeja Zrenjanin Sinišu Onjina.

prijem muzej 007

Rajka Grubić, muzejski savetnik-etnolog Narodnog muzeja, dobitnica je nagrade “Mihajlo Valtrović” za životno delo, dok je Oliveri Skoko, višoj kustoskinji, istoričarki umetnosti Narodnog muzeja, uručena nagrada za izuzetne rezultate u periodu od januara 2021. do februara 2022 – projekat godine, za izložbu “Merak mi je…Hedonizam u delima iz Zbirke likovne umetnosti Narodnog muzeja Zrenjanin”.

rajka grubic 2
Rajka Grubić

Od tri najznačajnije nagrade koje je ove godine dodelilo Muzejsko društvo Srbije, dve su stigle u Narodni muzej Zrenjanin, što je svojevrsno priznanje i toj ustanovi kulture u celini i potvrda visoke pozicije koju muzej zauzima među sličnim ustanovama u našoj zemlji. Mr Rajka Grubić, koja kao etnolog radi u Narodnom muzeju od 1983. godine, upravo i ističe značaj timskog rada i dobrog radnog okruženja.

– Nagrada potvrđuje da je vredeo sav dosadašnji rad i da svaki trud dobija i neku svoju potvrdu i sigurno je da mi ona puno znači. Pre svega, to je nagrada od kolega, ljudi iz struke, koji su prepoznali to moje zalaganje, ali sam i ja imala privilegiju da radim u jednoj takvoj instituciji, zrenjaninski muzej se godinama, decenijama isticao po svom radu i značaju u širim okvirima.

olivera skoko 1
Olivera Skoko

Pružao mi je različite mogućnosti i prilike koje sam uspela da iskoristim, na kraju su se sve te kockice i sklopile i zaista sam srećna zbog toga – ističe Grubić i dodaje da su za kvalitetan rad izuzetno bitni i atmosfera u kolektivu, podrška rukovodilaca, pozitivno okruženje, zdravi međuljudski odnosi, bez kojih nema ni rezultata.

Izvor: Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022