Svake srede stručna vođenja Olivere Skoko kroz izložbu “Merak mi je…”

Zrenjanin - Narodni muzej "Merak mi je..."

Svake srede tokom trajanja izložbe u 19h, Salon Narodnog muzeja Zrenjanin

Kao deo pratećeg programa izložbe “Merak mi je…” – Hedonizam u delima iz Zbirke likovne umetnosti Narodnog muzeja Zrenjanin biće organizovana stručna vođenja svake srede tokom trajanja izložbe (12, 19. i 26. januar, 2, 9. i 23. februar, 2. i 9. mart 2022. godine) sa početkom u 19 časova. Postavku će tumačiti autorka Olivera Skoko, viši kustos-istoričar umetnosti.

Podsećamo, izložba pod nazivom „Merak mi je…“  otvorena je u Salonu zrenjaninskog Muzeja krajem decembra 2021. godine i na njoj je prestavljeno 30 slika i crteža koji asociraju na zadovoljstvo i čija tema su kafana, piće, hrana, muzika, igra, odmor u kući ili u prirodi…

Izložba, koja traje do 15. marta 2022, imaće sve vreme raznovrstan prateći program: od stručnih vođenja, radionica, koncerata, do promocija i predavanja na kojima će učesnici pokušati da iz različitih aspekata sagledaju fenomen hedonizma. 

merak mi je pozivnica vodjenja

Centralna slika postavke je žanr-kompozicije „Veseli Banaćani“ autora Stevana Aleksića, a tu su i dela Uroša Predića, Pauline Sudarski, Ištvana Senjija, Vladislava Vukova, Zore Petrović, Friderike Bende… Analiziranje slika i crteža iz zrenjaninske kolekcije iniciralo je pominjanje i publikovanje radova sa sličnim motivima iz fondova drugih muzejskih i galerijskih ustanova, a ovakvoj vrsti paralela pridodate su fotografije i po neki stih ili prozni isečak.

Realizaciju izložbe su omogućili Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin. Projekat su pomogli kompanija Gomeks. Asocijacija autentičnih hedonista, Color Media Communications, Muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin i Gradska kafana „Stara zanatlija“.

nmz vladislav vukov orkestar
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022