Privode se kraju radovi na rekonstrukciji i nadgradnji postojećeg objekta – zgrade osnovnog obrazovanja škole „9. maj“

Zrenjanin - Osnovna i srednja škola "9. maj"

Gradonačelnik Simo Salapura, zajedno sa članom Gradskog veća Slavišom Vlačićem, posetio je danas Školu za osnovno i srednje obrazovanje „9.maj“ i tom prilikom obišao radove na rekonstrukciji i nadgradnji postojećeg objekta – zgrade osnovnog obrazovanja, praktično izgradnji novog, zasebnog objekta u dvorištu sadašnje škole „9. maj“.

Nakon obilaska i razgovora sa direktorkom Snežanom Vukić, gradonačelnik je izrazio očekivanje da već od sledeće kalendarske godine škola „9. maj“ neće raditi u tri smene, već u dve, zahvaljujući tom novom objektu.

– Na ovaj način dodatno će biti ojačani kapaciteti, budući da je ukupna površina objekta preko šest stotina kvadratnih metara, a umnogome će doprineti i boljem i kvalitetnijem radu škole koja već pedeset godina kontinuirano radi na edukaciji i rehabilitaciji dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom, od rođenja do uključivanja u društvenu zajednicu.

Ovu školu pohađa dve stotine učenika i uveren sam da će kvalitet nastave svakako biti bolji, a naravno i kvalitet usluga koje pružamo korisnicima  – naveo je gradonačelnik Salapura.

Ukupna vrednost investicije, rekao je, iznosi 34 miliona dinara, a radovi će biti završeni do kraja godine.

– Preostalo je još opremanje objekta i verujem da ćemo već početkom naredne kalendarske godine imati uslove da ovde prebacimo deo nastave iz starog u novi objekat i time rasteretimo naše prosvetne radnike i stručno osoblje koje u ovoj školi radi, a na korist đaka ove škole – poručio je gradonačelnik.

Direktorka škole Snežana Vukić kazala je da je leto koje će uskoro biti za nama u ovoj školi proteklo radno i da se sada radovi na završnoj fazi izgradnje nove škole privode kraju.

 – S neizmernim  nestrpljenjem očekujemo, da kada to uslovi dozvole, uđemo u novu školsku zgradu. Kao što je gradonačelnik već rekao, reč je o zgradi u koju će biti useljena osnovna škola, odnosno učenici iz prvog, drugog ciklusa, deca iz predškolske nastave, a biće tu i celodnevna nastava, produženi boravak i prostori za individualnu nastavu. Ne možemo ni da opišemo koliko  će sve to nama značiti jer se već duži niz godina časovi u školi odvijaju  u tri smene, čime su učenici uskraćeni za adekvatne uslove za rad i boravak u ovakvoj vrsti ustanove – rekla je ona.

Nova zgrada će biti bezbedna i odgovaraće potrebama svakog deteta, bez obzira na njihovu smetnju u razvoju, a istovremeno dostupna svima (i osobama sa telesnim invaliditetom, što do sada nije bio slučaj).

Prostor će biti toplotno i zvučno dobro izolovan, sa adekvatnim osvetljenjem i mikroklimom. Projekat će doprineti povećanju kvaliteta efikasnosti i relevantnosti sistema obrazovanja.

Održivost projekta jeste višedecenijska, jer grad Zrenjanin će i ubuduće finansirati tekuće održavanje školskog objekta, a opravdanost potvrđuju ogromne potrebe za dostupnim, bezbednim i zdravim prostorom, budući da ovu ustanovu pohađa 200 dece i učenika sa višestrukim smetnjama.

Završetak nove zgrade škole će omogućiti da adekvatno bude primenjen Zakon o obrazovanju, koji se odnosi na pravo na jednako obrazovanje i adekvatne uslove školovanja za decu iz ugroženih grupa i dece sa razvojnim smetnjama.

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Да Зрењанин постане Европска престоница културе“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022