Putari u nekoliko zrenjaninskih ulica – počela realizacija ugovora o javno-privatnom partnerstvu

Zrenjanin – Putari krpe asfalt

S prvim majskim danima otvorena je i sezona putarskih radova u našem gradu, a trenutno su radne ekipe angažovane u nekoliko ulica na teritoriji mesnih zajednica “Mala Amerika”, “Berbersko-bolnica”, “Sava Kovačević” i “Mužlja”. Stupio je na snagu ugovor o javno-privatnom partnerstvu, bez elemenata koncesije, za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture između Grada Zrenjanina i nosioca zajedničke ponude, putarskog preduzeća “Baumeister” Beograd, sa članovima ponude, preduzećima “Sremput” Ruma i “Vojvodina-Bačkaput” Novi Sad.

Ovi radovi predstavljaju početak realizacije ugovornih obaveza.

krpljenje asfalt 001
Foto: Grad Zrenjanin

Prema odredbama ugovora, radovi na putnoj infrastrukturi obuhvatiće redovno i urgentno održavanje puteva i ulica, rehabilitaciju, izgradnju i rekonstrukciju, uz planiranje, projektovanje i izradu tehničke dokumentacije. U roku od samo dve do tri sezone realizovaće se investicioni radovi na saobraćajnoj infrastrukturi koji bi se, u sadašnjim uslovima finansiranja, izvodili u znatno dužem vremenskom periodu.

Radovi, započeti u četvrtak, spadaju u oblast redovnog održavanja, sanacije oštećenja i krpljenja udarnih rupa, a počeli su od teritorija četiri gradske mesne zajednice. Na terenu su dve radne ekipe, i to u ulicama Majora Gavrilovića, Bolnička, Prilepski red (MZ “Berbersko-bolnica”), Barska (MZ “Sava Kovačević”), Hunjadi Janoša (MZ “Mužlja”) i Gundulićeva (MZ “Mala Amerika”). Tokom radova može doći do usporavanja ili kraćeg obustavljanja saobraćaja u tim ulicama, pa učesnici u saobraćaju treba da obrate pažnju na saobraćajnu signalizaciju i prisustvo mehanizacije i radnika na terenu.  

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px