U Startit centru Zrenjanin održana promocija prve Digitalk konferencije [FOTO]

Zrenjanin – Najava prve Digitalk konferencije

Podelite vest

Promociju je otvorio Vlada Kovač, jedan od osnivača Digitalk projekta, i predstavio program ovogodišnjeg događaja koji će se održati od 7. do 10. aprila.

Nakon predstavljanja konferencije, realizovana je panel diskusija na kojoj su prisustvovali Jovan Tatalović, Delivery menadžer u kompaniji Levi9, Bogdan Ćirić, Product menadžer u kompaniji HelloWorld i Milan Milićev, osnivač kursa LevelAp i Competitive Research Specialist u kompaniji Elementor.

Zajedničko za svu trojicu panelista, osim uspešne profesionalne karijere jeste to što su sva trojica Zrenjaninci, i što su na neki način povezani sa Digitalk konferencijom.

Kroz razgovor koji je vodio Vlada Kovač, Jovan, Bogdan i Milan su podelili svoja razmišljanja o tome zašto je jedan ovakav događaj značajan za Zrenjanin, a posebno za mlade, sa akcentom na studente Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin“ i Visoke tehničke škole strukovnih studija.

digitalk zrenjanin 001
Vladimir Kovač - DigiTalk

Neposredno pre početka promocije, za portal volimzrenjanin.com Vlada Kovač je rekao:

– Večeras je promocija za sve one koji nisu sigurni da je ovaj događaj za njih. Pre svega, predstavićemo program, ono što se nije promenilo u odnosu na ono što smo radili pre pandemije sa WEBIZ-om, dva programska oblika.

7. i 8. aprila se dešava e-comerce days, to je deo digital događaja posvećen svima onima koji se bave elektronskom trgovinom, prevashodno pravnim subjektima-firmama. Imamo jedan spektakl edukaciju obzirom da dolaze predstavnici e-comerce sajtova iz cele Srbije, ali imamo i predavače iz Slovenije, Irske, imamo čak i novog direktora najvećeg e-comerce portala u Srbiji, Ananasa, Felipe Audesa, koji će biti key-note predavač ovog dela.

Posle e-comerce daysa, u petak 8. aprila popodne kreće događaj koji smo najviše čekali, Digitalk konferencija. Ona traje do nedelje i ona je suštinski glavni događaj Digitalk-a, sve ono što su čekali mladi poslednje 3 godine, tri dana predavanja, inspiracije, motivacije.

Kovač kaže da za konferenciju ima još slobodnih mesta, a da će danas na promociji podeliti promo kodove kako bi Zrenjaninci mogli da dobiju dodatne popuste za oba dana.

Organizatori su zadovoljni odzivom jer su smeštajni kapaciteti u zrenjaninskim hotelima popunjeni, te se učesnici i predavači usmeravaju na privatni smeštaj. Kovač poziva Zrenjanince da budu dobri domaćini jer su ovakvi predavači retkost u našem gradu, nada se nastavku tradicije održavanje ove manifestacije posle pauze od 2 godine – izjavio je Kovač.

Portal VolimZrenjanin.com je razgovarao i sa jednim od učesnika, legendarnim Milićev Milanom i evo šta je on ovom prilikom rekao:

– U suštini danas ćemo pričati o značaju ovakve IT konferencije, kako za grad tako i za sve mlade ljude koji su ovde. Inače ja sam organizovao prvu IT konferenciju ovde u Zrenjaninu i onda je došao Vlada i ja sam odlučio da njemu pomognem da dalje razvija Webiz jer je on u tom momentu bio mnogo stariji i ozbiljniji od mene i cela priča je delovala na višem nivou nego što smo mi započeli. Ja sam bio u organizacionom timu u prvih nekoliko Webiza i bilo je jako lepo pratiti kako se cela situacija razvijala i rasla i kako je ta konferencija postala jedna od najvećih i najozbiljnijih konferencija u regionu. Sada konačno možemo da nastavimo sa organizovanjem ovakvih događaja, što je meni izuzetno drago.

digitalk zrenjanin 011
Milan Milićev - Elementor

Možemo mi stvari da naučimo i preko interneta ali ništa ne može zameniti taj lični kontakt, kada razgovaramo, pregovaramo i kada saznajemo nove stvari od pametnih ljudi koji dele naša interesovanja.

Danas neće biti klasično predavanje, nego više panel diskusija, gde ćemo govoriti o tim nekim našim počecima, kako smo mi krenuli, zašto smo krenuli i zašto je to nama bilo bitno, na koji način je nama pomoglo i šta to sve može da znači za sve one koji su zainteresovani i razmišljaju da budu deo ove konferencije ili kao volonteri ili kao posetioci.

Pitali smo Milana čime se on trenutno bavi:

– Trenutno radim najviše dve stvari, jedna je kurs koji posedujem za web design “Level up“, a s druge strane  radim kao Competitive research specialist u kompaniji koja se zove Elementor, koja je vodeći page bilder wordpress alat za pravljenje web sajtova. Radim u Zrenjaninu, i nameravam ovde da ostanem.

DigiTalk Zrenjanin

Ekipa portala volimzrenjanin.com vas poziva na Digitalk konferenciju od 7. do 10. aprila a ako niste u mogućnosti da budete u Zrenjaninu tih dana, pratite naš portal jer ćemo izveštavati sa ove konferencije.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022