Nastavak promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka danas i u Zrenjaninu

Zrenjanin - Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

Danas je u Zrenjaninu ispred hotela Vojvodina održana svojevrsna promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka kojoj su prisustvovali pored domaćina potpukovnika Vlastimira Radivojevića, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, direktor zrenjaninske Gimnazije Milan Radaković i učenici završnih razreda ove škole.

Pored toga svi kandidati mogu da se prijave i preko portala e-uprava kao i u ekspoziturama pošta Srbije.

Na početku promotivne tribine na otvorenom, potpukovnik Vlastimir Radivojević je rekao:

Na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem mogu da se prijave žene i muškarci državljani Republike Srbije od 19 do 30 godina starosti. Prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, podnosi se u centru Ministarstva odbrane za lokalu samoupravu u ovom slučaju kod nas u Zrenjaninu na teritoriji nadležnosti Srednjobanatskog upravnog okruga.

Ne mogu da ne spomenem pojednostavljenu i ubrzanu proceduru prijema kandidata u profesionalnu službu nakon odsluženog vojnog roka. Takođe želim da napomenem da dok se vojnici nalaze na dobrovoljnom služenju vojnog roka njihova mesečna novčana primanja su oko 38.000 dinara u ovom trenutku, dok za slušaoce za rezervne vojne oficire iznosi oko 40.000 dinara, dodao je Radivojević.

vojska srbije zrenjanin 003
Potpukovnik Vlastimir Radivojević

Potpukovnik Radivojević je još i dodao da za sve one koji žele da postanu rezervni vojni oficiri i da isprobaju svoje mogućnosti ili da ispune dugogodišnji san da postanu piloti imaju priliku koju nudi Ministarstvo odbrane a to je putem javnog oglasa, koji je raspisan u ovom trenutku, za prijem kandidata za slušaoce za rezervne vojne oficire Vojske Srbije roda Avijacije i koji traje do 31. marta 2022. godine.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022