Projekcija dokumentarnog filma „Pokloničko putovanje u Slavoniju, Dalmaciju i Republiku Srpsku”

Zrenjanin – Pokloničko putovanje

Podelite vest

U ponedeljak, 28. novembra 2022. godine, sa početkom u 18 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održana prezentacija dokumentarnog filma „Pokloničko putovanje u Slavoniju, Dalmaciju i Republiku Srpsku“.

Film je nastao na osnovu privatnog materijala naših sugrađana – Dragana Todorovića, Dragana Ranisavlјevića, Aleksandra Dragojevića, Predraga Lackova i Vladimira Rajića, koji su došli na ideju da utiske sa svog pokloničkog putovanja podele sa svojim prijatelјima i sugrađanima. 

Na svom putovanju po Slavoniji, Dalmaciji i Republici Srpskoj posetili su: manastir Dobra voda kod Vukovara, manastir Orahovica, Voćin ispod Papuka, Pakrac – sedište Vladičanskog dvora, Jasenovac – manastir Jasenovac i memorijalni kompleks Jasenovac.

Takođe i manastire u Dalmaciji – Krku, Krupu, Dragović, Kudin most, grad Knin i Kninsku tvrđavu. A u povratku Drvar, Petrovac i Petrovačku cestu, kao i Banjaluku ( Hram Hrista Spasitelјa i Banski dvor).

Na prezentaciji će govoriti: Rako Tomović, istoričar i predsednik Udruženja prijatelјa Hilandara, sveštenik Dejan Bojanić, Dragan Ranisavlјević, član U.O. Svetosavlјa i Dragan Todorović, sekretar Udruženja prijatelјa Hilandara. Moderator će biti Vladislava Ignjatov, viši kustos – istoričar Narodnog muzeja Zrenjanin.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022