Projekcija dokumentarnog filma „Pokloničko putovanje u Slavoniju, Dalmaciju i Republiku Srpsku”

Zrenjanin – Pokloničko putovanje

Podelite vest

U ponedeljak, 28. novembra 2022. godine, sa početkom u 18 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održana prezentacija dokumentarnog filma „Pokloničko putovanje u Slavoniju, Dalmaciju i Republiku Srpsku“.

Film je nastao na osnovu privatnog materijala naših sugrađana – Dragana Todorovića, Dragana Ranisavlјevića, Aleksandra Dragojevića, Predraga Lackova i Vladimira Rajića, koji su došli na ideju da utiske sa svog pokloničkog putovanja podele sa svojim prijatelјima i sugrađanima. 

Na svom putovanju po Slavoniji, Dalmaciji i Republici Srpskoj posetili su: manastir Dobra voda kod Vukovara, manastir Orahovica, Voćin ispod Papuka, Pakrac – sedište Vladičanskog dvora, Jasenovac – manastir Jasenovac i memorijalni kompleks Jasenovac.

Takođe i manastire u Dalmaciji – Krku, Krupu, Dragović, Kudin most, grad Knin i Kninsku tvrđavu. A u povratku Drvar, Petrovac i Petrovačku cestu, kao i Banjaluku ( Hram Hrista Spasitelјa i Banski dvor).

Na prezentaciji će govoriti: Rako Tomović, istoričar i predsednik Udruženja prijatelјa Hilandara, sveštenik Dejan Bojanić, Dragan Ranisavlјević, član U.O. Svetosavlјa i Dragan Todorović, sekretar Udruženja prijatelјa Hilandara. Moderator će biti Vladislava Ignjatov, viši kustos – istoričar Narodnog muzeja Zrenjanin.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px