Projektu „Penzionerske kartice nove generacije“ juče se pridružilo četrnaest privrednih subjekata, javnih preduzeća i ustanova iz Zrenjanina

Zrenjanin - Penzionerske kartice

Gradonačelnik Simo Salapura prisustvovao je juče potpisivanju ugovora između Republičkog fonda PIO – Filijala Zrenjanin i privrednih subjekata sa teritorije našeg grada koji su se priključiti projektu „Penzionerske kartice nove generacije“.

Gradonačelnik je u ime Grada Zrenjanina i Udruženja penzionera grada Zrenjanina  zahvalio predstavnicima privatnih i javnih preduzeća i ustanova koji su se pokazali kao društveno – odgovorni i priključivši se ovoj akciji pokazali dobar gest i kako i na koji način se treba ophoditi prema starijima.

Gradonačelnik je kazao i da Grad posebno prati smernice Vlade Republike Srbije kada je u pitanju podrška ljudima u trećem dobu, a da će te podrške biti i u buduće uz nove programe koji su u pripremi.

Direktor PIO – Filijale Zrenjanin Dejan Dimitrijević rekao je da je reč o prvom takvom potpisivanju u gradu Zrenjaninu, a na zajedničku inicijativu Republičkog PIO fonda i gradonačelnika Salapure.

– Danas smo potpisali sporazume sa četrnaest privrednih subjekata, u postupku su potpisivanja sporazuma, odnosno odobravanja i davanja saglasnosti na sporazume sa još nekoliko privrednih subjekata koji su se javili putem platforme. Ovim putem pozvao bih sve privredne subjekte koji su zainteresovani za saradnju sa akcijom novih penzionerskih kartica da se prijave putem sajta Pio fonda na kome postoji Javni poziv i na taj način omoguće dodatne pogodnosti našim najstarijim građanima Republike Srbije – rekao je Dimitrijević.

Ono što je bitno da znaju svi korisnici penzionerskih kartica, naveo je, jeste da će penzionerske kartice moći da koriste u bilo kom gradu i u bilo kom objektu koji je označen kao partner u projektu novih penzionerskih kartica.

Suzana Aćin, korisnica penzionerske kartice, a ujedno i predstavnica firme „As komerc“ – prodavnice boja i lakova sa kojom je potpisan sporazum kazala je da su akciju države prihvatili i odobrili dugotrajni popust za penzionere i korisnike penzionerskih kartica.

– Bila sam među prvima koja se prijavila za svoju penzionersku karticu, a nadam se da će odaziv ostalih preduzetnika i firmi biti još veći kako bi pomogli našim najstarijim sugrađanima – rekla je ona.

Predsednik Udruženja penzionera grada Zrenjanina Slavko Šućurević rekao je da je o penzionerskim karticama bilo reči u štampi, a da je današnji susret bila prilika i za pitanja, ali i sugestije penzoionera.

– Sa danas potpisanim sporazumima se ne završava čin, danas smo započeli ono o čemu smo ranije govorili.

Drago nam je da će u narednom periodu niz usluga našim penzionerima pružiti i Gradska narodna biblioteka, Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Sportski objekti i nekoliko privatnih preduzeća – rekao je Šućurević i dodao da je i deo velikih trgovinskih sistema potpisalo ugovore na nivou države.

Sporazum su juče potpisali i predstavnici prodavnice sportske opreme „Mister bin“, Optike „Iris“, Optike „Vuk“, Zemljoradničke zadruge „Zrno“, „As komerc“, firma „Šmrki šop „ iz Sečnja, a u narednim danima biće potpisani i sa Auto moto tehničkim centrom i još nekoliko privrednih subjekata.  

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px