Kompletan program Kulturnog centra Zrenjanina za mesec APRIL !

Zrenjanin – Program KC Zrenjanin April 2022

Podelite vest

KONCERT PETRA GRAŠA - Subota, 9. april – 20 časova

Koncert poznatog  pop pevača Petra Graša biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 9. aprila sa početkom u 20 časova. Veliki hitovi  i rado slušane melodije  i ovaj put biće izvedene za sve ljubitelje muzičkih numera ovog  regionalnog izvođača.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, u zavisnosti od mesta sedenja,  po ceni od 1800 do 2000 dinara.

Kulturni centar Zrenjanin & Portal volimzrenjanin.com

KONCERT BENDA ELEKTROTEHNIČKE I GRAĐEVINSKE ŠKOLE „NIKOLA TESLA“

U Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 6. aprila u 20 časova biće održan koncert benda elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“. Posle dve i po godine pauze zbog pređašnjih epidemioloških uslova, na inicijativu profesorice Olgice Rakić, članovi benda dogovorili su se u vezi organizacije novog koncerta. Bend čine bivši i sadašnji učenici škole: Mihailo Ugrenović (vokal), Miloš Višekruna (gitara), Miodrag Nađ (gitara), Marko Stupar (bas gitara) i Dragan Karanović (bubnjevi). Ulaz je slobodan. Koncert je otvorenog tipa  i namenjen je svim generacijama. Iz benda očekuju da će napraviti odličnu (koncertnu) atmosferu i dobru žurku.

Kulturni centar Zrenjanin & Portal volimzrenjanin.com

INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA

U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u Karađorđevom parku sa početkom u 10 časova. Festival je izložbeno promotivnog karaktera.

Ove godine prijavilo se pedesetak učesnika, vinskih kuća, podruma, vinara, vinogradara, idividualnih proizvođača i udruženja iz Srbije, Slovačke, Rumunije i Mađarske. Pored njih svoje proizvode će izložiti i proizvođači hrane, začina, prirodnih proizvoda, tinktura, melema i lekovitog bilja.

Za posetioce je obezbeđen i bogat zabavni i kulturno umetnički program koji će trajati do 18 sati (do kad je planirano i zatvaranje) kao i nagradna igra. Glavna nagrada je letovanje za dve osobe koju dodeljuje „Barcino Tours“ iz Zrenjanina. Za učesnike, vinare i vinogradare će biti održana stručna predavanja u Kristalnoj dvorani.

Istovremeno se u okviru ovog Festivala održavaju  i „ 22. Banatske vredne ruke“ za koje se prijavilo dvadesetak aktiva žena iz našeg okruženja i one će predstavtiti hranu i  tradicionalnu kulturu ovog podneblja. Manifestaciju organizuje Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija, IP Media 023, Udruženje vinara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ i JU „Sportski objekti“ a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.

Kulturni centar Zrenjanin & Portal volimzrenjanin.com

IZLOŽBA NAJBOLjIH UČENIČKIH RADOVA ŠKOLE ZA DIZAJN „BOGDAN ŠUPUT“

Od  14. do 20. aprila Kulturni centar Zrenjanina  organizuje izložbu najboljih učeničkih radova novosadske škole za dizajn „Bogdan Šuput“. Postavku čine odevni predmeti koji su tkani, vezeni, ručno šiveni,  dizajnirani  kostimi,  osmišljene, nove, savremene ambalaže, upečatljiv grafički dizajn kao i slike i crteži koji su radili učenici škole. Na otvaranju izložbe pored  učenika  biće prisutni i profesori a posetioci će imati priliku da se iz  „iz prve ruke“  upoznaju sa radom ove umetničke škole.

Izložba se otvara u četvrtak, 14. aprila u 18.30 časova u izložbenom salonu KCZR a  program otvaranja može da se prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

Škola za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu postoji preko 60 godina. Jedna je od tri umetničke škole u Srbiji sa najdužom tradicijom. Škola osposobljava đake za pet obrazovnih profila, kao što su dizajn grafike, dizajn enterijera, dizajn tekstila, dizajn ambalaže i likovni tehničari.

IZLOŽBA „MIKRO“ – SONjE BOJANIĆ

Od 21. aprila do 17. maja Izložbeni salon Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba likovne umetnice Sonje Bojanić pod nazivom „Mikro“ biće otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 21. aprila u 19 časova. Umetnica navodi da je u svom dosadašnjem radu istraživala i eksperimentisala u oblasti intermedijalne umetnosti, kolaža, asamblaža i novih likovnih i digitalnih medija istražujući odnos nauke i vizuelnog stvaralaštva. Osnovu i motive u radovima sačinjavaju tragovi zapažanja mikroskopskim putem i prevođenja takve (viđene) celine u elementima prostora odnosno ambijenta. Postavka će sadržati 20 slika i šest video radova.

Kulturni centar Zrenjanin & Portal volimzrenjanin.com

TRIBINA - «Ukrajinska kriza izazov 21. veka» - Utorak, 5. april – 19 časova

Tribina na temu «Ukrajinska kriza izazov 21. veka» biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 5. aprila u 19 časova. Uvodničar je  je Petar Jakšić, magistar istorije. Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

Na tribini pokušaćemo da bliže objasnimo istorijske, geopolitičke i vojne razloge aktuelnog ratnog sukoba u Ukrajini, kao i implikacije sukoba na postojeće političko, ekonomsko i bezbednosno ustrojstvo čitavog sveta.

TRIBINA - «Srpska fotografija» - Utorak, 19. april – 19 časova

U utorak, 19. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana tribina pod nazivom «Srpska fotografija» Učesnici tribine su renomirani fotograf Tomislav Peternek, profesor Branimir Karanović i poznati zrenjaninski fotograf Jovan Njegović Drndak koji će se publici obratiti u svojstvu uvodničara. Moderator tribine je Đorđo Prstojević urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

Kulturni centar Zrenjanin & Portal volimzrenjanin.com

FILMSKE PROJEKCIJE - 16. TURNEJA FILMSKOG FESTIVALA SLOBODNA ZONA

U Kulturnom centru Zrenjanina od 11. do 15. aprila gostuje 16. Turneja filmskog festivala „Slobodna Zona“. Ovogodišnja Turneja donosi najnovije  filmove sa prošlogodišnje Slobodne zone koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Selekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji su osvajali najveće nagrade i/ili pokazali izuzetan potencijal kod festivalske publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija. Zrenjaninska publika imaće priliku da pogleda pet filmova – tri dokumentarna i dva igrana.  Projekcije se organizuju u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova.

Rapored projekcija: Ponedeljak, 11. 4. – Film: «Fejt i Branko» Utorak, 12. 4.  – Film: «Prvi sneg» Sreda 13. 4. – Film: «Bez kajanja» Četvrtak, 14. 4. – Film: «Najlepši dečak na svetu» Petak, 15. 4. – Film: «Zabavi je došao kraj»

Ulaz je slobodan.

Kulturni centar Zrenjanin & Portal volimzrenjanin.com

BIOSKOP KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA
Subota, 2, april – domaći film „Prolećna pesma“

U subotu, 2. aprila u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina prikazuje se domaća filmska drama „Prolećna pesma“(Srbija, 2021, 72′) koja je premijerno prikazana na prošlogodišnjem FEST-u. Film je režirala Natalija Avramović koja je ujedno i scenaristikinja ovog dugometražnog filma zajedno sa Ljubinkom Stojanović. Uloge tumače: Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Đorđe Đoković, Milan Kolak, Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, i drugi. Projekcija filma je u 20 časova.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

SUBOTA, 16. APRIL FILM: „SUNCOKRET“ (FEST) 20h/250 din

Četrnaestogodišnji Amir se krije u svom virtuelnom svetu igara bežeći od školskih i kućnih problema. Za razliku od stvarnog života, u virtuelnom svetu je sve jednostavno i jasno. Međutim, sukobi u porodici i u školi dovode do pobune… Glumci: Rashid Musin, Sloboda Mićalović, Yerkebulan Daiyrov, Kirill Käro. Režiser: Elya Gilman

SUBOTA, 23. APRIL FILM: „Između dva sveta“ (FEST) 20h/ 250 din

SUBOTA, 30. APRIL DAN ŠVEDSKOG FILMA

U saradnji sa Ambasadom Švedske u narednom periodu, poslednjeg vikenda u mesecu prikazivaće se po jedno ostvarenje savremene filmske produkcije ove skandinavske zemlje. Ulaz na projekcije u okviru filmskih večeri posvećenih švedskom filmu je besplatan. DAN ŠVEDSKOG FILMA/ 11 & 16h Siv sleep astray /20h Charter /Ulaz slobodan.

Sadržaj: Omiljeni plavi jež na svetu se vraća u avanturu sledećeg nivoa u SONIKOVOM FILMU 2. Nakon što se nastanio u Grin Hilsu, Sonik je željan da dokaže da ima ono što je potrebno da bude pravi heroj. On je na testu kada se dr Robotnik vraća, ovog puta sa novim…

BIOSKOPSKI MATINE - Dečji animirani film « Škola magičnih životinja»

Dečji film „Škola magiučnih životinja“/ The School of magical animals prikazuje se u nedelju, 3. aprila u okviru filmskog matinea Kulturnog centra Zrenjanina. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Projekcije su od 11 i od 16 časova. Karte se prodaju na biletranici Kulturnog centra  svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Kulturni centar Zrenjanin & Portal volimzrenjanin.com

FESTIVAL GUSLARA VOJVODINE Kulturni centar Zrenjanina Nedelja, 17. april – 19 časova

Dvadeset i osmi festival guslara Vojvodine biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina u nedelju, 17. aprila. Koncertni i  umetnički program  počinje u 19 časova. Festival organizuje Kulturno- umetničko guslarsko društvo „Petar Perunović Perun“ iz Zrenjanina i Kulturni centar pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Vojvodine. Ulaz je slobodan.

Kulturni centar Zrenjanin & Portal volimzrenjanin.com

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn program. Program se organizuje sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored savladavanja niza veština pružaju i saznanja iz raznih oblasti života, komunikacije, istorije grada, zdravlja i opšte kulture.

Predviđen raspored održavanja radionica:

Subota, 2. april -Škola računara Nimiko Kako pametno koristiti Internet
Subota, 9. april -Radionica sa Jasminkom Petrović na temu filma Leto kada sam naučila da letim
Subota, 16. april -Čitanjac sa bibliotekarima
Subota, 23. april -Logopedska radionica sa Donom Podunavac
Subota, 30. april -Radionica robotike

Podsetnik: U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px