Program Kulturnog centra Zrenjanina do 7. decembra 2023.

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Promocija knjige „Melodija mladosti“ Mile Stašević

Promocija knjige Mile Stašević „Melodija mladosti“ biće održana u sredu, 29. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. U okviru programa pored autorke gost večeri je Milorad Bibin pesnik, pisac i aforističar.

U programu učestvuje i recitatorska sekcija „Lirski kristali“ i izvorna grupa „Zavičajni snovi“ koja svoj deo programa priprema u udruženju „Majkina kuća“ i koji deluje pri Kulturnom centru Zrenjanina. Muzička pratnja prof. Milan Bojanić na gitari. Voditelji programa su Zdenka Trifunjagić i Ervin Gazdag.

Promocija počinje u 17 časova. Program organizuje grupa „Zavičajni snovi“ uz podršku Kulturnog centra.

Pozorišna komedija „Ženski razgovori“

Urnebesna komedija „Ženski razgovori“ sa  Svetlanom Bojković, Vesnom Čipčić i Milanom Cacom Mihailovićem u naslovnim ulogama, biće izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 29. novembra sa početkom u 20 časova. Komedija je nastala po tekstovima Duška Radovića na temu muških i ženskih razgovora. Reč je o šarmantnom igrokazu troje naših vrhunskih glumaca koji dovode do toga da publika uvek nasmejana napusti salu.

Karte po ceni od 1200 dinara prodaju se na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Više o predstavi – Predstava pod nazivom „Ženski razgovori“  nastala je po tekstovima Duška Radovića. Ova predstava slovi za jednu od onih koja nikoga na ostavlja ravnodušnim i koja će vas nasmejati do suza. U pitanju je urnebesna komedija koja redovno puni dvorane i uspešno zabavlja publiku. 

Uz antologijske rečenice Duška Radovića, muške razgovore, ženske razgovore, šarmantan i zabavan igrokaz troje naših vrhunskih glumaca dovodi do toga da publika uvek nasmejana napusti salu. «Igrati jednu predstavu 10 godina mnogo je, a 29 godina biti na sceni sa istim partnerima, u istom komadu i kostimu, na ivici je čuda! E to se meni desilo sa predstavom ‘Ženski razgovori“ Koliko zadovoljstva i radosti, interesantnih gradova, zemalja, ljudi i utisaka. Da sam posle svake predstave napisala samo po jednu rečenicu sklopila bi se respektabilna knjiga, ali avaj… Publika nam se beskrajno radostila. Uživali smo i mi glumci i to istinski. Reakcije su bile gotovo kao na rok koncertima. Razgovor nakon predstave dirljiv. Samo trajanje od gotovo 30 godina potvrda je da smo odličan tim – dobitna kombinacija», napisala je komentarišući predstavu u svom blogu Vesna Čipčić.

Futurologija 30. novembra i 1. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina

U Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 30. novembra i petak, 1. decembra održaće se „Futurologija“, tehnološka konferencija posvećena razvoju veštačke inteligencije, savremenim tehnološkim znanjima i informacija vezanim za digitalizaciju i digitalne izazove. Istaknuti predavači, panelisti i stručnjaci iz oblasti informacionih tehnologija će kroz 13 predavanja, dva panela i praktične radionice podeliti znanja o primeni veštačke inteligencije u poslovanju, a učesnici radionica savladaće i osnove upravljanja alatima na platformi veštačke inteligencije.

Konferenciju organizuje Zrenjaninski IKT klaster u saradnji sa Kulturnim centrom. Informacije o programu, predavanjima, učesnicima, pokroviteljima i prodaji karata možete pogledati na zvaničnom sajtu futurologija.rs.

Dečji program Kulturnog centra Zrenjanina

Tokom decmbra nastavljamo sa onlajn radionicama Kulturnog centra. Svake subote pratioci i posetioce  naše Fejsbuk strane mogu da očekuju nova znanja, uputstva za savladavanje određenih veština, praktične savete, edukativne i zabavne sadržaje namenjene najmlađima…

U subotu, 2. decembra na Fejsbuk strani Kulturnog centra od 10 časova biće održana  radionica sa lutkarkom, scenografom i kostimografom Blagovestom Vasilevom.

Podsetnik – U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Zabavni dečji program – Dečja mađioničarska predstava  – „ Magična komedija“

U subotu, 2. decembra u 18 časova na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena predstava „Magična komedija“. Kako se navodi,  predstava je zasnovana na vrhunskoj magiji i kvalitetnom humoru a kroz nju će vas voditi Strahinja –  mađioničar.

O predstavi  – Strahinjin jedinstven interaktivan pristup omogućiće deci da budu mađioničari na sceni, a na kraju će dobiti i magični poklon.  Od prvog do poslednjeg minuta i starija i mlađa publika će sedeti na ivici stolice i bez daha gledati iluzije u kojima nikada neće znati šta će se desiti sledeće. Publika može da očekuje veliki broj iluzija i efekata od levitacije predmeta, letećih  vatrenih  kugli kao  i druga mađioničarska iznenađenja.

O prodaji karata – Karte su u prodaji na blagajni Kulturnog centra   po ceni od 800 dinara,  radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. U cenu ulaznice je uključen i jedan onlajn trik – mađioničarski video koji se dobija na kraju predstave.

Bioskop Kulturnog centra Zrenjanina – decembar 2023.

U bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina tokom decembra  biće prikazana četiri dečja animirana filma i domaće igrano ostvarenje Lost Country. U nedelju, 3. decembra u 11 časova prikazuje se dečji animirani film «Pačija škola» a u večernjem terminu od 20 časova filmska drama «Lost Country».  U nedelju, 10. decembra na programu je dečja avantura «Titina», 17. 12.  na repertoaru je animirana filmska priča o  tinejdžerki Rubi –  «Morsko čudovište» a 24. decembra najmlađe očekuje  božićna bajka u filmu «Maša i medved – još zabavnije». Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra za dečji film po ceni od 250 a za igrani u večernjem terminu po ceni od 300 dinara, radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova kao i pre početka projekcije. Više o filmovima koji su na programu 3. decembra pročitajte u nastavku.

Nedelja, 3. decembar – film „Pačija posla“ – 11 časova

O filmu:

„Uoči novogodišnjih praznika Iluminejšn, koji je napravio blokbastere kao što su Malci, Grozan ja, Pevajmo i Tajne avanture kućnih ljubimaca, poziva vas da poletite na uzbudljivo i nepoznato putovanje, sa zabavnom, pernatom porodicom, putovanje kakvo ćemo prvi put doživeti u novoj, originalnoj animiranoj komediji PAČIJA POSLA.

Porodica Malard zapala je u kolotečinu. Dok je tata Mak srećan što svoju porodicu čuva na bezbednom mestu, na jezercetu u Novoj Engleskoj, mama Pem jako želi da razmrda stvari i sinu tinejdžeru Daksu i maloj ćerki Gven, pokaže ceo svet. Nakon što je na njihovo jezero sletela porodica pataka selica i ispričala im uzbudljive priče o dalekim mestima, Pem počinje da ubeđuje Meka da krenu na porodično putovanje preko Njujorka, sve do tropske Jamajke. Dok Malardovi kreću na jug kako bi prezimili, njihovi dobro osmišljeni planovi počinju vrlo brzo da se kvare. Iskustvo će ih naterati da prošire svoje horizonte , da budu raspoloženi da sklope nova prijateljstva i postignu više nego što su ikada mogli i da zamisle. Za to vreme naučiće svašta novo jedni o drugima a i o samim sebi.“

Trejler na linku.

Nedelja, 3. decembar –  domaći igrani film „Lost Country“ – 20 časova

Domaća filmska drama Vladimira Perišića „Lost Country“ prikazuje se u bioskopu Kulturnog centra  u nedelju, 3. decembra u terminu od 20 časova. Više o filmu:

Žanr: drama

Režija: Vladimir Perišić

Scenario: Vladimir Perišić, Alice Winocour

«Film reditelja Vladimira Perišića prikazuje Srbiju 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima. Radnja prati priču mladog Stefana koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji. „„Lost Country“  premijerno je prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu na kome je debitant Jovan Ginić dobio nagradu „Otkrovenje“ za najboljeg mladog glumca. Na Sarajevo Film Festivalu Ginić je osvojio nagradu „Srce Sarajeva“ za najboljeg glumca. Glavne uloge u filmu tumače Jovan Ginić, Jasna Đuričić, Miodrag Jovanović, Dušan Valentić, Boris Isaković, Lazar Kocić, Ana Simeunović, Marija Škaričić i Pavle Čemerikić.»

Trejler na linku.

Tribina i izložba „Srbi Livanjskog polja – tragovi kroz vekove“

„Srbi Livanjskog polja – tragovi kroz vekove“ naziv je programa u okviru kojeg će se održati tribina i predstaviti izložba fotografija posvećena livanjskim Srbina sa ciljem negovanja sećanja na poreklo,  istoriju, kulturu i  život Srba u Livanjskom polju. Na tribini će se predstaviti knjiga publiciste Buda Simonovića „Ognjena Marija Livanjska“ koja govori o ustaškim zločinima tokom Drugog svetskog rata  i o kojoj će pored autora govoriti i Gordana Dostanić, predsednica udruženja Ognjena Marija Livanjska. Nakon održane tribine i razgovora o knjizi predstaviće se  izložba fotografija i arhivskih članaka  opisujući  viševekovni život Srba na Livanjskom polju pod smenom političkih i istorijskih okolnosti,  koji su u skladu sa sredinom definisali svoje običaje, nošnju, muziku,  gradili verske, kulturne i obrazovne institucije, istrajavajući u očuvanju svog nacionalnog i verskog identiteta.

Program  počinje u 18 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Organizatori su udruženje Ognjena Marija Livanjska i zrenjaninski Kulturni centar. Moderator programa je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

Promocija zbirke priča i izložba o psihološkom nasilju

Promocija zbirke priča o nefizičkom partnerskom nasilju nastalih u okviru projekta  “I ovo je nasilje” (https://irida.rs/projekti/i-ovo-je-nasilje/) koji je pokrenula organizacija „Irida“ (https://irida.rs/) biće održana u utorak, 5. decembra u 18 časova u Kulturnom centru Zrenjanina. Promociju zbirke pratiće i izložba fotografija nastalih u okviru istoimenog projekta i koju potpisuju mladi autori i autorke iz cele Srbije.  “I ovo je nasilje” je projekat o pisanju kratkih priča koje govore o psihološkom nasilju u partnerskim oodnosima, sa mladim autorima i autorkama  koji su završili kurs na ovu temu. Mladi su nakon završetka kursa imali mentorsku podršku Iride, kao i dramaturškinje, u procesu pisanja priča kako bi što živopisnije i realnije oslikali scenarije psihološkog nasilja, sa namerom da imaju edukativan karakter. Ovaj projekat je dobio podršku od strane Švajcarske vlade, u okviru projekta „Kultura za demokratiju“ koji sprovodi Hartefakt fond, i OAK fondacije u okviru programa „Snažnije zajedno“ koji sprovodi Trag fondacija.

Promocija je zakazana  za 5. decembar u toku kampanje  „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Predavanje o zdravom načinu života

U Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 7. decembra u 18 časova biće održano lekarsko predavanje dr Klare Harmati  „Zdrava ishrana i adekvatna suplementacija rezultiraju bolje zdravlje“. Klara Harmati je sertifikovani savetnik u ishrani i suplementaciji. Na predavanju će se govoriti o zdravom načinu života i adekvatnoj primeni suplemenata, načinima njihovog korišćenja u interesu zdravlja čoveka.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px