Od 19. do 25. septembra u Kulturnom centru zrenjanina prikazivaće se film „Toma“

Premijera filma "Toma"

Nakon beogradske premijere u Kulturnom centru Zrenjanina od 19. do 25. septembra u Velikoj sali u terminima od 18 i 21 sat  na programu su bioskopske projekcije najnovijeg domaćeg filma  “Toma” koji su režilarali Zoran Lisac i Dragan Bjelogrlić, po scenariju Nikole Pejakovića i Zorana Lisca.

film toma zdravkovic zrenjanin 065
Sa snimanja u Zrenjaninu

U glavnim ulogama igraju: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović.

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baškao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

toma zdravkovic plakat

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života.

Ovo je priča o duši. 

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra pre početka projekcije po ceni od 350 dinara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *