TOMA ZDRAVKOVIĆ U ZRENJANINU, SNIMANJE FILMA

TOMA ZDRAVKOVIĆ - SNIMANJE FILMA I SERIJE O TOMI ZDRAVKOVIĆU U ZRENJANINU

Grad na Begeju je ovog meseca još jednom poslužio kao deo scenografije za film, a odabrani Zrenjaninci su se dobro snašli u ulozi statista. Juče je ekipa koja radi na snimanju filma i serije o životu legendarnog Tome Zdravkovića, pevača narodne muzike, boema i pesnika, boravila u našem gradu. Kadrovi su snimani na Malom mostu i u Gimnazijskoj ulici. Članovi Dramsko-muzičkog ,,Euterpa” studija kao i pojedini sugrađani odlično su se snašli u svojim zadacima.

Prema rečima reditelja i scenografa Zorana Lisinca, ostvarenje je inspirisano životom Tome Zdravkovića, ali govori i o jednom prošlom vremenu.

– Očekujemo da će ovo biti jedan dobar film, koji će ,,odskočiti” od drugih ostvarenja domaće kinematografije. Trudićemo se koliko možemo da se približimo svetskim standardima kada je reč o ovakvoj vrsti filma. Estetski i stilski probijamo sve granice snimanja – rekao je Zoran Lisinac.

Snimajući priču o legendi narodne muzike, najveći poduhvat je bio istražiti Tominu biografiju i život koji je bio buran, zanimljiv i boemski.

– Tomu u suštini niko nije poznavao. U razgovoru sa mnogim ljudima nailazili smo na razne sukobljavajuće teorije i svedočanstva. Zato smo odlučili da napravimo impresionistički portret Tome Zdravkovića – ističe režiser.

Glavna uloga poverena je mladom glumcu Milanu Mariću. Producenti ostvarenja su glumac Dragan Bjelogrlić i pevač Željko Joksimovuć.
Snimanje filma počelo krajem jula i trajaće do kraja oktobra.

Tekst: M.Malbaški/List Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022