Porodične radionice „Kapi sunca“ u okviru Dijamantove izložbe u Narodnom muzeju Zrenjanina

Zrenjanin - Narodni muzej Zrenjanin

U okviru izložbe “Dijamant: Hvala vam za decenije poverenja” koja je u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin postavlјena povodom obeležavanja 85 godina od osnivanja fabrike ulјa u Zrenjaninu biće organizovane porodične radionice pod nazivom “Kapi sunca”.

Radionice će biti realizovane uz podršku „Dijamant“ DOO, i namenjene su deci uzrasta od 6 do 10 godina. Odvijaće se subotom od 10 do 13 časova (u pitanju su dve subote: 30. septembar i 7. oktobar), a na radionicama deca će, leplјenjem različitih oblika testenine i slikanjem temperom na kartonu, imati zadatak da naprave suncokret.

Učešće je besplatno, a radionice će voditi Aleksandra Kurjak, muzejska edukatorka.

Капи сунца породична

Da podsetimo:

Izložba pod nazivom „Dijamant: Hvala Vam za decenije poverenja“ trajaće do 13. oktobra 2023. godine i posvećena je istorijatu i razvoju zrenjaninske fabrike ulja.

Fabrika ulja u Zrenjaninu prešla je dug put od male fabrike sa devedeset radnika na obodu grada do regionalnog lidera u proizvodnji ulja, biljnih masti i drugih proizvoda. Tokom svog postojanja fabrika je za svoje proizvode osvojila gotovo 450 nagrada na domaćim i inostranim sajmovima, manifestacijama i smotrama. Vremenom je osvojena i brendirana proizvodnja različitih artikala poznatih i van granica Srbije. Tako se, na primer, na tržištu 1959. godine pojavilo čuveno ulje „Dijamant”, 1980. margarin „Dobro jutro”, a od 1988. i majonezi „Dijamant” i „Evit”. Razvoj kompanije primetan je i tokom prethodnih godina kroz uvećanje vlasničkog udela u Kikindskom mlinu i početak gradnje nove točione.

Eksponate na izložbenoj postavci čine različita ambalažna pakovanja, reklamni materijali i brošure, istorijski dokumenti, fotografije, radna odela, maketa i dr, koje prate vizuelno definisani panoi i video materijal.

Autor izložbe i pratećeg kataloga je Dejan Vorgić, kustos – istoričar umetnosti zrenjaninskog muzeja, koji je na ovom projektu radio sa stručnim saradnicima iz kompanije Dijamant DOO.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px