Porodica Umićević već 10 godina uspešno okuplja umetnike na humanitarnoj likovnoj koloniji

Zrenjanin/UM-ING - 10. likovna kolonija

Otvaranje UM-ING likovne kolonije, koja se održava naredna 3 dana, održano je danas u u kompaniji UM ING u Industrijskoj zoni na Bagljašu. Učesnici ove kolonije su sa posetiocima podelili svoju umetničku inspiraciju i stvaralačku energiju koja ih okuplja već 10 godina na ovom posebnom događaju.

Ovogodišnji učesnici kolonije su Viorel Flora, Aleksandar Kačar, Rudolf Brkić, Marijan Baroš, Javor Rašajski, Dragan Hajrović, Mihail Mile Kulačić, Branko Đukić, Gala Čaki, Maja Jurić, Maja Volk, Marija Pavković, Rastko Stefanović i Ramona Magda.

Ove godine imamo 10. jubilarnu koloniju, a ove godine imamo i aukciju koja se održava svake 5. godine, a ove godine će biti održana sredinom januara. Ovo je jedan vrhunski događaj koji svi umetnici čekaju cele godine.“

Broj umetnika na koloniji je uvek od 10 do 15, i uvek gledamo da to budu najbolji i provereni umetnici koji su iz Zrenjanin. Svako umetničko delo pripada kulturnom dobru jednog naroda. Malo je umetnika koji mogu da naprave umetničko delo. “, rekao je Viorel Flora.

„Prošlo je 10 godina od prve kolonije. Na moje veliko zadovoljstvo, kolonija je zaživela i uspešno postoji već 10 godina. Okosnica kolonije su naši zrenjaninski slikari, što je u startu i bila ideja. Inicijativu za to je dao Slavko Konculov, i mi predstavljamo začetnicu kolonije.“

Na samom početku smo imali rezerve da li će to da zaživi i da uspe, ali uz naše napore stvorio se lep legat, uz koji smo mi organizovali i aukciju, od koje je sav prihod doniran našoj bolnici. Sada je prošlo 5 godina i ponovo ćemo organizovati tu aukcijsku prodaju.“

„Nas je spojila moja želja i dobra namera da njima pomognem u nekim relacijama, jer i najveći slikari su ceo svoj život proveli veoma skromno, da bi kasnije doživeli svoju slavu. “, rekao je Bora Umićević.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px