Počinju pripreme za prvi žitištanski vašar!

Žitište – Žitištanski vašar

Ove nedelje počinju pripreme za održavanje prvog Žitištanskog Vašara, u planu je košenje trave, uklanjanje otpada, obeležavanje i numerisanje mesta… kao i poziv svim izlagačima da se prijave za izlaganje.

Kao što je najavljivano proteklih meseci, Vašar će se održavati na parceli uz obilaznicu oko naselja Žitište prema Torku, površine je oko 15 hektara, a deo te parcele bi se iskoristio za vašar i parkiranje izlagača.

image description

Drveće koje je posađeno pre više od 20 godina poslužiće kao odlična hladovina tokom letnjeg perioda održavanja vašara, a prostor od sedam i više metara između drvoreda obezbediće nesmetanu cirkulaciju posetilaca vašara kao i izlaganje robe.

Organizatori najavljuju da nijedno stablo neće biti uklonjeno već će na mestima na kojima su se nekada nalazila stabla biti posađena nova. Prvi vašar će se održati u nedelju 30. aprila, a za učesnike je obezbeđeno preko 250 besplatnih izlagačkih mesta kao i 20 montažnih tezgi, toaleta, kontejnera.

Sva mesta će biti numerisana i označena, a karta i raspored mesta će biti objavljen narednih dana na fejsbuk stranici Žitištanski Vašar tako da će svi zainteresovani izlagači imati mogućnost da pogledaju i da izaberu slobodno mesto koje njima najviše odgovara. Na predlog organizatora sva mesta na prvom Vašaru će biti besplatna dok će se prostor za prodavce hrane i pića naplaćivati, cene za ove prostore biće naknadno objavljene. Na Žitištanskom Vašaru neće biti izlaganja stoke već će za tu vrstu prodaje biti obezbeđen drugi prostor.

Žitištanski vašar će se održavati svake poslednje nedelje u mesecu od aprila do oktobra. Deo sredstava od vašara će biti usmeren u pošumljavanje i uređenje lokacije gde se održava vašar kao i u donacije vrtićima opštine Žitište.

Zapratite stranicu Žitištanski vašar i budite na vreme informisani o svim dešavanjima oko održavanja prvog Žitištanskog vašara.

Izvor: Fejsbuk stranica Žitištanski vašar

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. Uzgajam i sakupljam lekovito bilje. Pravim tradicionalne meleme sa ovih prostora(preprana svinjska mast i lekovito bilje).
    Želeo bi izlagačko mesto na ovom vašaru.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px