Počeo popis poljoprivrede – na teritoriji Zrenjanina angažovano 37 popisivača

Zrenjanin - Popis poljoprivrede

Popis poljoprivrede 2023, koji priprema, organizuje i sprovodi Republički zavod za statistiku, počeo je juče na teritoriji Republike Srbije i trajaće do 15. decembra. Osnovni ciljevi Popisa su: kontinuitet u obezbeđivanju sveobuhvatnog, međunarodno uporedivog, pregleda strukturnih karakteristika nacionalne poljoprivrede, proizvodnja statističkih podataka potrebnih za kreiranje održive agrarne politike i ažuriranje Statističkog registra poljoprivrednih gazdinstava, koji obezbeđuje okvir za sprovođenje redovnih statističkih istraživanja usklađenih sa međunarodnim standardima, koja, zajedno sa strukturnim istraživanjima, predstavljaju okosnicu sistema statistike poljoprivrede.

popis baner 1

Popisom će biti obuhvaćena porodična poljoprivredna gazdinstva, privredna društva, zemljoradničke zadruge, drugi oblici organizovanja sa statusom pravnog lica i preduzetnici registrovani da pretežno obavljaju delatnosti poljoprivredne proizvodnje, privredna društva, zemljoradničke zadruge, drugi oblici organizovanja sa statusom pravnog lica i preduzetnici registrovani u drugoj delatnosti koji imaju organizacione delove u kojima se obavlja delatnost poljoprivredne proizvodnje.

Kao neposredni izvršioci u Popisu radiće 253 opštinska koordinatora i 2.842 popisivača. Na teritoriji Grada Zrenjanina angažovano je 37 popisivača – 9 u samom gradu i 28 u naseljenim mestima, koji u narednih mesec ipo dana imaju zadatak da posete oko 8.500 gazdinstava i drugih subjekata, obuhvaćenih popisom.

Od 28. septembra do 15. decembra 2023. godine u Republičkom zavodu za statistiku je organizovan rad info-centra sa zadatkom da pruža sve neophodne informacije stanovništvu putem besplatne telefonske linije: 0800 444 005.

Na veb-sajtu Popisa popispoljoprivrede.stat.gov.rs mogu se naći sve bitne informacije, kao i  pripremljeni metodološki materijali za sprovođenje Popisa.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px