Počela prijava za Penzionersku karticu nove generacije za penzionere i korisnike u Zrenjaninu

Zrenjanin – Penzionerska kartica

Prijava za Penzionersku karticu nove generacije za penzionere i korisnike ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, koju izdaje Republički fond PIO, počela je danas i u našem gradu.

“Kao što ste već i dobili informaciju putem sredstava javnog informisanja da je danas u Republici Srbiji počelo zvanično izdavanje novih penzionerskih kartica, nove generacije. Do sada su penzioneri koristili prethodne kartice koje su im prethodno služile za ličnu identifikaciju, a nove kartice će im omogućiti kod društveno odgovornih kompanija prilikom kupovine koju obavljaju da ostvaruju određene benefite, u vidu popusta, bonusa i poklona. Ono što treba svaki penzioner da zna da će se sakupljati bodovi na osnovu tih penzionerskih kartica i ekvivalent jednog boda će biti u iznosu od 500 dinara. Mi danas počinjemo prijem zahteva za izdavanje novih penzionerskih karitica.

Zvanična primena penzionerskih kartica i upotreba počinje 1. oktobra 2023. godine, kada će biti u čitavoj republici zaključeni ugovori sa društveno odgovornim kompanijama gde će penzioneri prilikom kupovine prvo prikupljati određeni broj bodova a zatim kod kompanija koje budu zaključile ugovore sa PIO fondom i realizovati te prikupljene bodove.

Ono što svaki penzioner treba da zna da je maksimalan broj bodova koji mogu da prikupe u toku jednog meseca u iznosu od prosečne penzije koja se isplaćuje u Republici Srbiji, taj iznos je sada približno oko 38.000 dinara.

pio zrenjanin 003
Dejan Dimitrijević, direktor filijale PIO fonda u Zrenjaninu

Ono što je potrebno prilikom dolaska u prostorije filijale PIO fonda, jeste da svaki penzioner ponese ličnu kartu samo, i ono što je bitno za penzionere da znaju da moraju imati ili mobilni telefon ili imejl adresu na kojoj će im biti dostavljeno obaveštenje kada kartice budu izrađene.

Ove kartice će važiti neograničeno.

Ono što je bitno da znaju jeste da su bodovi lični i ne mogu se prenositi na druge korisnike, i ono što je zanimljivo je da će pravo na ove penzionerske kartice imati blizu 1,7 miliona korisnika penzije, novčanih naknada, naknada po osnovu telesnog oštećenja, znači sve osobe u Republici Srbiji koje primaju bilo kakav vid isplate od Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Zahteve mogu podneti elektronski putem svojih mobilnih telefona, tableta ili računara, ili zahteve možemo podneti mi ovde u filijama Republičkog fonda i da to odradimo za njih za ljude koji nemaju mogućnost da putem elektronike to odradi.

Za elektronske prijave, adresa je sajt fonda PIO www.pio.rs , gde imaju baner na koji kliknu za prijavu za penzionerske kartice. Obavezna polja za unošenje su njihov JMBG broj, broj mobilnog telefona i da prihvataju saglasnost za obradu podataka njihovih ličnosti.

Još uvek se ne zna tačan broj društveno odgovornih kompanija, ali uglavnom su to kompanije sa kojima PIO fond ima zaključene ugovore o administrativnim zabranama. Akcija je počela zvanično danas i preko Ministarstva finansija će biti pozvane sve društveno odgovorne kompanije na zaključivanje ugovora, tako da upravo zato je ostavljen taj grejs period, kada ćemo krenuti u realizaciju tih bodova i svega ostalog što penzioneri prikupljaju.

Pravo na korišćenje ove kartice imaju penzioneri koji koriste penzije u Republici Srbiji, a oni koji primaju samo inostrane penzije nažalost još uvek nemaju pravo na kartice, zato što ih ne isplaćuje PIO fond Srbije. „, rekao je Dejan Dimitrijević, direktor filijale PIO fonda u Zrenjaninu

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px