PILE FEST 2. dan – 1016 krilaca, kajgana od 1016 jaja, pileći paprikaš, najlepša tezga… [FOTO]

Žitište – Pile fest 2. dan

Podelite vest

Drugi dan manifestacije „Pile fest“ je započeo celodnevnim programom za decu već od 11 časova, a od 18 časova a posetioci su prisustvovali pečenju tradicionalnih gurmanluka karakterističnih za manifestaciju Pile fest, a to su 1016 pilećih krilaca u najvećem tiganju u srednjem Banatu, a zatim i tradicionalne kajgane, ove godine od 1016 jaja.

pile fest krilca jaja paprikas 021
Žitište - 1016 pilećih krilaca
pile fest krilca jaja paprikas 068
Žitište - Kajgana od 1016 jaja

Naravno, ovi ukusni gurmanluci su besplatno podeljeni posetiocima na degustaciju, a potvrda koliko su bili ukusni je i ta da je sve nestalo veoma brzo, 1016 pilećih krilaca je planulo za 10 minuta a kajgana se delila celih 20 minuta.

Ekipa portala volimzrenjanin.com snimila je i naše Kineske prijatelje koji su se oduševili manifestacijom a sa zadovoljstvom su i degustirali kajganu spremljenu u ogromnom tiganju.

Dvene događaje obeležilo je i takmičenju za najlepšu tezgu koje je ukrasilo nekoliko udruženja žena širom Banata a one su se i takmičile u spremanju najlepšeg sosa koji je naravno poslužio kao umak ili preliv za pečena krilca.

Dan je završen takmičenjem u spremanju pilećeg paprikaša a pripremalo ih je čak 19 ekipa.

Nakon predavanja „uzoraka“ u hol osnovne škole žiri je prelomio koji paprikaš je najbojli… Među čalnovima žirija prepoznali smo Mužljanca Greguš Jožefa (inače internacionalni kuvarski sudija) i Miladina Pavlovića iz Stajićeva koji nam je pre ocenjivanja rekao da najbolji paprikaš mora da ima sve potrebne sastojke i da se u tanjiru nalaze tražena dva krompira i jedan batak kao i da su ukus i jarko crvena boja (prirodna) najvažniji.

Više fotografija pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022