“Pažljivkova smotra 2023” – predškolci i učenici se takmičili u oblasti poznavanja saobraćaja

Zrenjanin – “Pažljivkova smotra 2023”

Održana gradska “Pažljivkova smotra 2023” – predškolci, prvaci i učenici drugog razreda takmičili se u oblasti poznavanja saobraćaja

Na teritoriji grada Zrenjanina uspešno je realizovana druga faza projekta “Pažljivkova smotra 2023” – gradska smotra, takmičenje u formi kviza iz oblasti bezbednosti u saobraćaju. Projekat su realizovali Grad Zrenjanin, Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina i Agencija za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa osnovnim školama i Predškolskom ustanovom Zrenjanin. Projekat je nacionalnog karaktera i učešće je uzela 71 lokalna samouprava.

Kroz vršnjačku edukaciju i druženje, deca su na zabavan način učila o saobraćaju, a sve uz podršku vaspitača, učitelja i roditelja. Upravo njihovo aktivno uključivanje u rad sa decom je najvažnije za podizanje nivoa saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece. Deca su pokazala znanje u poznavanju saobraćajnih znakova, pravila saobraćaja i bezbednog učešća u saobraćaju, kroz različite igre koje su prilagođene njihovom uzrastu.

Na gradskoj smotri su se nadmetale četvoročlane ekipe koje su predstavljale svoje obrazovne ustanove, podeljene u tri kategorije: predškolci, učenici prvog razreda i učenici drugog razreda osnovnih škola. Ekipe su činila deca koja su na ranije održanim smotrama pokazala različit nivo znanja, a izbor članova izvršen je putem softvera tako što su se u svakom timu našla ne samo deca sa najviše osvojenih bodova, već i ona sa najnižim nivoom saobraćajnog znanja, kako bi učili jedni od drugih. Za decu predškolskog uzrasta takmičenje je održano u vrtiću “Bubamara”, a za osnovce u prostorijama OŠ “Dr Jovan Cvijić” u Zrenjaninu. Za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade. 

Pobedničke ekipe obezbedile su prolaz u narednu fazu takmičenja, odnosno plasirale su se na regionalnu smotru. U kategoriji predškolaca, Zrenjanin će predstavljati ekipa dečjeg vrtića “Biberče”, među učenicima prvog razreda ekipa OŠ “Dr Jovan Cvijić”, a u kategoriji učenika drugog razreda OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” iz Ečke.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px