“Pažljivkova smotra 2023” – predškolci i učenici se takmičili u oblasti poznavanja saobraćaja

Zrenjanin – “Pažljivkova smotra 2023”

Održana gradska “Pažljivkova smotra 2023” – predškolci, prvaci i učenici drugog razreda takmičili se u oblasti poznavanja saobraćaja

Na teritoriji grada Zrenjanina uspešno je realizovana druga faza projekta “Pažljivkova smotra 2023” – gradska smotra, takmičenje u formi kviza iz oblasti bezbednosti u saobraćaju. Projekat su realizovali Grad Zrenjanin, Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina i Agencija za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa osnovnim školama i Predškolskom ustanovom Zrenjanin. Projekat je nacionalnog karaktera i učešće je uzela 71 lokalna samouprava.

Kroz vršnjačku edukaciju i druženje, deca su na zabavan način učila o saobraćaju, a sve uz podršku vaspitača, učitelja i roditelja. Upravo njihovo aktivno uključivanje u rad sa decom je najvažnije za podizanje nivoa saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece. Deca su pokazala znanje u poznavanju saobraćajnih znakova, pravila saobraćaja i bezbednog učešća u saobraćaju, kroz različite igre koje su prilagođene njihovom uzrastu.

Na gradskoj smotri su se nadmetale četvoročlane ekipe koje su predstavljale svoje obrazovne ustanove, podeljene u tri kategorije: predškolci, učenici prvog razreda i učenici drugog razreda osnovnih škola. Ekipe su činila deca koja su na ranije održanim smotrama pokazala različit nivo znanja, a izbor članova izvršen je putem softvera tako što su se u svakom timu našla ne samo deca sa najviše osvojenih bodova, već i ona sa najnižim nivoom saobraćajnog znanja, kako bi učili jedni od drugih. Za decu predškolskog uzrasta takmičenje je održano u vrtiću “Bubamara”, a za osnovce u prostorijama OŠ “Dr Jovan Cvijić” u Zrenjaninu. Za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade. 

Pobedničke ekipe obezbedile su prolaz u narednu fazu takmičenja, odnosno plasirale su se na regionalnu smotru. U kategoriji predškolaca, Zrenjanin će predstavljati ekipa dečjeg vrtića “Biberče”, među učenicima prvog razreda ekipa OŠ “Dr Jovan Cvijić”, a u kategoriji učenika drugog razreda OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” iz Ečke.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022