Nakon dvogodišnje pauze u Zrenjaninu otvorena Digitalk konferencija!

Zrenjanin – Digitalk konferencija

Podelite vest

“Ponovo zajedno pomeramo granice znanja” - u Zrenjaninu, nakon dvogodišnje pauze, otvorena Digitalk konferencija

Pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Snežana Vučurević otvorila je danas, u hotelu “Vojvodina”, Digitalk konferenciju, koja se ponovo održava u Zrenjaninu nakon dve godine pauze. Pod motom “Ponovo zajedno pomeramo granice znanja”, konferencija će tokom tri dana okupiti 40 predavača, organizovati dva panela i četiri radionice, a kako je naglasila pomoćnica gradonačelnika, Zrenjanin ovom, kao i prethodnim konferencijama, dokazuje da zauzima visoko mesto u svetu digitalizacije i popularizacije IT sektora.

digitalk 2022 017
digitalk 2022 009

“Drago mi je što se ovakav skup ponovo organizuje u našem gradu, nakon dvogodišnje pauze i želim da istaknem njegov značaj, u svetlu ukupnog razvoja Zrenjanina i njegove pozicije na mapi Srbije kao poželjnog mesta za investiranje, za život i rad.

Privredni razvoj grada je u primetnom usponu, o čemu svedoče i gradilišta u industrijskim zonama i intenzivna stanogradnja, a činjenica je da velike investicije tek dolaze, posebno u oblasti infarstrukture.

Nijedna od velikih investicija ne može se danas realizovati bez značajnog učešća IT sektora, koji se odavno ne može posmatrati kao izdvojena privredna grana, već kao integrisani deo tehnološkog razvoja neke sredine u svim oblastima”, naglasila je Vučurević i podsetila da se u Zrenjaninu kadrovi u IT sektoru školuju u srednjim školama, kao i da se blizu 300 studenata usavršava na Visokoj tehničkoj školi i Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin”

digitalk 2022 015

“Nama u lokalnoj samoupravi veoma je važno da učenici i studenti iz grada i okoline ostanu ovde i dobiju mogućnost da se zaposle i grade svoju karijeru zahvaljujući uspešnim kompanijama i firmama koje dolaze u Zrenjanin”, kazala je Snežana Vučurević.

U ime organizatora, u prepunoj konferencijskoj sali hotela “Vojvodina”, prisutnima se obratio Vladimir Kovač, naglasivši da je lokalna samouprava dala punu podršku održavanju Digitalk konferencije i da je to možda bio i ključni podsticaj da se konferencija ove godine ponovo organizuje u Zrenjaninu.

“Kada smo počinjali 2013. godine, nismo mogli znati šta će se sve dešavati u narednim godinama, niti smo bili sigurni u sebe i ideju da ovako nešto pokrenemo. Najbitnije je u tim trenucima bilo da uz sebe imate prijatelje koji veruju u vas.
digitalk 2022 024
Ja sam imao tu sreću da na sličnoj ovakvoj konferenciji, u Nišu 2007. godine, upoznam Ivana Minića i Vitu Ognjanovića, i to druženje dovelo je desetak godine kasnije do događaja koji već sada obećava  da će biti veći i bolji od svega što smo do sada sva trojica pravili. Između ostalog, zato je dobro organizovati ovakve konferencije, jer nikad ne znate šta ovakvo druženje nosi i šta može da donese za nekih desetak godina”, poručio je Kovač učesnicima i gostima Digitalk konferencije. 
 

Izvor: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022