Kripto karavan „Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom – od investiranja do računovodstva“

Zrenjanin - Kripto karavan

U Gradskoj kući održan je danas kripto karavan Srbije pod nazivom: „Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom – od investiranja do računovodstva“, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata Vojvodine za privredu i turizam.

Kripto karavan otvorio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, a tim povodom organizovan je najpre prijem u kabinetu gradonačelnika Sima Salapure.

Govoreći o današnjem skupu, sekretar Ivanišević ocenio je da je reč o veoma značajnoj temi, posebno za privrednike.

– Ukoliko želite da budete prisutni na modernim tržištima morate vladati materijom o blokčejnu, digitalnoj imovini, digitalnoj valuti i sličnom, a ono što je dobro jeste da je Srbija među malobrojnim državama u Evropi koja ima zakon koji reguliše tu materiju.

Upravo ideja Sekretarijata jeste bila da privrednicima na teritoriji Vojvodine omogući da saznaju što više o toj temi.

Da li će se oni baviti tom temom, hoće li im kripto biti prisutan u svakodnevnom poslovanju, mi to ne znamo, ali naša uloga u ovom projektu jeste da privrednicima to približimo i ukažemo na važnost, jer, ukoliko hoće da trguju na svetskim tržištima moraju imati veoma ozbiljna znanja, a ova obuka im to pruža, ali i da ukoliko žele time da se bave imaju adresu kome mogu da se obrate – rekao je sekretar Ivanišević.   

Kripto karavan je namenjen kako za pravna tako i za fizička lica. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je ovim nastojao da privrednim subjektima i široj javnosti približi okvire i modele digitalne imovine.

Edukativni program na radionicama organizuje firma “CTB Crypto & Consulting” iz Subotice, gde je karavan i počeo. Ovo je, ujedno, i prva radionica gde se uz resorni sekretarijat, pored Privredne komore Srbije, priključuje i gradska uprava.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022