NAJAVA – Otvaranje izložbe skulptura Tomislava Todorovića „Skulptura u staklu, vodi, vazduhu, svetlosti“ u Narodnom muzeju Zrenjanina

Zrenjanin - Narodni muzej Zrenjanin

Izložba „Skulptura u staklu, vodi, vazduhu, svetlosti“ Tomislava Todorovića, dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg 17. Međunarodnog likovnog konkursa „30×30“, biće otvorena u Malom salonu zrenjaninskog Narodnog muzeja u četvrtak, 13. jula u 19 časova.

Likovni konkurs „30×30“ raspisuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Izložbu radova Tomislava Todorovića organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa zrenjaninskim Narodnim muzejom.

Po rečima autora ova izložba skulptura za svoje postulate ima providnost, fluid vode, vazduha i svetlosti koji su po svojoj građi krhki, a dovolјni da opstanu u vremenu i prostoru.

Skulptorski radovi Tomislava Todorovića biće dostupni publici Narodnog muzeja Zrenjanin do 27. jula 2023. godine.

O autoru:

Tomislav Todorović rođen je 1948. godine u Sibnici. Diplomirao je vajarstvo 1972. na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Aleksandra Zarina, Vojina Stojića i Jovana Kratohvila, kod koga je 1974. godine završio i postdiplomske studije. Od 1988. godine bavi se pedagoškim radom, a od 1998. godine zaposlen je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, prvo kao docent, a potom i kao redovni profesor.

Samostalno izlaže od 1974. godine. Izlagao je na 25 samostalnih i preko 500 kolektivnih izložbi u zemlјi i inostranstvu (Polјska, Švedska, SAD i dr.). Učestvovao je u radu 43 umetničke kolonije i simpozijuma u zemlјi i širom Evrope. Dobitnik je više od 24 nagrada za skulpturu i crtež, a njegova dela čuvaju mnogi muzeji i galerije, kao i privatne i javne kolekcije u zemlјi i inostranstvu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px