Organizacija Svetosavlje raspisala konkurs za dodelu Svetosavskih stipendija za školsku 2023/2024. godinu

Zrenjanin - Stipendije Svetosavlje

SVETOSAVSKA STIPENDIJA se namenjuje talentovanim učenicima srednjih škola i studentima fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, koja potiču iz višedetnih porodica sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina i opštine Žitište.

Za školsku 2023/2024. godinu dodeljuje se:

15 stipendija učenicima srednjih škola u ukupnom godišnjem iznosu od po 50.000,00 rsd. I 5 stipendija studentima fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija koji su prvi put upisali semestar na godini studiranja u ukupnom godišnjem iznosu od po 100.000,00 rsd.

svetosavlje slajd

Svetosavska stipendija se dodeljuje u 10 mesečnih rata. Pravo na Svetosavsku stipendiju imaju učenici, odnosno studenti koji ispunjavaju sledeće uslove:

da žive u porodici sa troje i više dece (deca – članovi porodice koja ne učestvuju na konkursu, moraju biti na školovanju ili nezaposlena lica do 20 godina starosti)
da su redovni učenici u školi, odnosno studenti na budžetu na nekom od fakulteta u Srbiji
da u toku školovanja nisu ponavljali ni jedan razred u osnovnoj ili srednjoj školi, odnosno nisu obnovili ni jednu godinu studija na fakultetu
da su završili poslednju godinu školovanja u srednjoj školi sa prosečnom ocenom najmanje 4,00 , odnosno na fakultetu najmanje 8,00

Prijave sa dokazima o ispunjenosti uslova za dodelu Svetosavske stipendije dostavljaju se lično sekretarki Organizacije Vladislavi Ignjatov, kontakt telefon 060 57 19 175.

Dokumentacija koju je potrebno dostaviti uz prijavu:

potvrda o broju članova porodičnog domaćinstva (Overena u Odeljenju za poslove opšte uprave Gradske uprave Zrenjanin i Opštinske uprave Žitište)
potvrda o prosečnim primanjima po članu porodičnog domaćinstva u poslednja tri meseca (juni, juli, avgust) overena u Gradskoj upravi Zrenjanin i opštini Žitište.
potvrda o nezaposlenosti za punoletne članove porodičnog domaćinstva overena u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Zrenjanin i opštini Žitište.
potvrda o upisu u I – IV razred srednje škole, odnosno o upisu semestra na godini studija
fotokopija diplome – svedočanstva o završenom prethodnom razredu za učenike, odnosno potvrda o prosečnoj oceni u prethodnoj godini studija za studente – učesnike konkursa
diploma – potvrda o osvojenom prvom, drugom ili trećem mestu na opštinskom, regionalnom, ili republičkom takmičenju (ukoliko učenik / student poseduje) – sve osim sportskih takmičenja

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px