Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Zrenjanin slavi 74 godina

Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Zrenjanin

Podelite vest

Gradonačelnik posetio Međuopštinsku organizaciju slepih i slabovidih Zrenjanin povodom 74 godina njenog postojanja

Gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas Međuopštinsku organizaciju slepih i slabovidih Zrenjanin povodom 74 godina njenog postojanja. Predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Zrenjaninu Atila Križik rekao je da je ta organizacija osnovana 4. aprila 1948. godine i najstarija je organizacija osoba sa ivaliditetom u Vojvodini.

Ukazao je da organizacija pokriva region srednjeg Banata sa ukupno 56 naseljenih mesta sa teritorije grada Zrenjanina, opština Žitište, Sečanj, Novi Bečej i Nove Crnje i broji 324 članova svih starosnih dobi od 2 do 91 godine.

– Organizacja je tu 74 godine i okuplja članove radi njihovog usmeravanja i pomoći, posebno deci, ali i kasnije oslepelim licima, a kod kojih to bude veliki problem jer dolazi do depresije, pesimizma i izopštavanja iz svih socijalnih sfera života – naveo je on dodajući da su slepi i slabovidi isti kao i drugi ljudi, ali da stvari rade na malo drugačiji način.

Pozdravljajući članove i njihove goste, među kojima i predstavnici Srednnjobanatskog upravnog okruga i Jevrejske opštine, gradonačelnik je zahvalio što su u organizaciji slepih i slabovidih Grad Zrenjanin prepoznali kao partnera u svojim aktivnostima.

– Naša saradnja se svakako može unaprediti i trebalo bi da imamo bolju integraciju u okrugu. Tu smo da razgovaramo kako pomoći i da napravimo dugoročnije planove. Sve to zahteva određeni vremenski period, a pored Grada trebalo bi uključiti i pokrajinske i republičke subjekte u nameri da poboljšamo uslove vaših članova, kako kada je u pitanju edikacija, tako i kada su u pitanju pomagala. Verovatno su potrebe veće od želja i naših mogućnosti, ali ukoliko napravimo dugoročni plan moći ćemo da imamo izvesniju pomoć.

Sredstva koja Grad opredeljuje putem konkursa za NVO nisu dovoljna i moramo pronaći drugačiji sistem finansiranja,a nadam se da ćemo već sledeće godine odvojiti finansiranje saveza i nevladinih organizacija kroz konkurs – rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

Izvor: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022