On The Road umetničkog para diSTRUKTURA, Savremena galerija Zrenjanin

Zrenjanin – Savremena galerija

Podelite vest

Ponedeljak 24. oktobra 2022. godine u 12 h, Savremena galerija Zrenjanin, Trg slobode 7

Milica Milićević i Milan Bosnić su diplomirali i magistrirali na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Odseku za slikarstvo. Od 2005. rade na zajedničkim projektima kao umetnički par pod nazivom diSTRUKTURA. Mediji u kojima rade su uglavnom fotografija, slika, crtež i video.

Rad On the Road je započet 2017. prilikom putovanja dvoje umetnika kolima od Beograda do Madrida. Sastoji se iz serije monohromatskih akvarela koji doslovno prate njihov put na potezu od Đenove do Avinjona. Radovi uključuju i nešto što se u filmskoj industriji naziva sabtajtl, na taj način dajući instrukcije kojim putem ići, umetnici takođe sugerišu na šta obratiti pažnju, ukazujući na svoje impresije i osećanja tokom putovanja. Na taj način italijanske i francuske scene postaju pozadina ove ponekad veoma lične naracije koja se kreće od navigacije do ličnog dnevnika/putopisa. Većina fotografija po kojima su radovi izvedeni je napravljena iz kola u pokretu. U pitanju je ravno 100 akvarela koji prate taj sled.

Katalog izložbe sadrži reprodukcije svih 100 akvarela kao i tekstove Saše Janjića, istoričara umetnosti iz Beograda i Slavice Žarković, istoričarke umetnosti i više kustoskinje Savremene galerije Zrenjanin. Dizajn kataloga je uradio Mane Radmanović, vizuelni umetnik i grafički dizajner iz Beograda.

Realizaciju izložbe omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin

Ulaz je slobodan! Dobrodošli!

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px