Hor “Prepodobni Rafailo Banatski” održao koncert povodom slave u Uspenskoj crkvi [FOTO]

Zrenjanin - Hor "Prepodobni Rafailo Banatski"

Počeli su kao muški crkveni hor pevajući na liturgijama u zrenjaninskim hramovima. Jedno vreme pod ovim nazivom postojao je dečji, zatim ženski sastav, da bi od 2013. postao mešoviti.

Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski”, koji deluje pri Uspenskom hramu, proslavio je juče, 29. avgusta svog svetitelja zaštitnika čije ime nosi i koji je njihov patron više od tri decenije.

U prepunoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, ili Uspenskoj crkvi, čekalo se i na ulazu kako bi se čuo i deo njihovog koncerta. Publika ih je gromoglasnim aplauzom pozdravila već dok su izlazili, a zatim i svaku kompoziciju koju je ovo pevačko društvo izvodilo, pod vođstvom dirigentkinje hora Senke Milisavljević.

„Večerašnji koncert je veoma inspirativno delovao na sve nas, zbog same publike koja nas je pozdravila ogromnim aplauzom već dok smo izlazili. Posećenost je bila veoma velika, crkva je bila prepuna, a nismo ni znali kakvo će biti vreme.

Veliki aplauz kojim smo na početku dočekani nam je zaista dao podstrek da pevamo najbolje što možemo.

Večeras smo se predstavili sa duhovnim i svetovnim programom. U prvom delu smo pevali deo kompozicije s kojom smo se predstavili na Međunarodnom festivalu u Kragujevcu. Večerašnji koncert smo počeli sa numerom Tajčevića, koja je ostavila dubok utisak na sve jer se njegove kompozicije ne izvode toliko često.

Za večerašnji koncert, uoči praznika Prepodobni Rafailo Banatski, uzeli smo „Svjeti Bože“ kao temu za koncert. Dečiji koncert, pod vođstvom Milice Nenin, je nastupio sa tri kompozicije koje su vredno spremali i napravili veoma lep program sa modernim i dopadljivim kompozicijama. Večeras nam se takođe predstavio i solista Bojan Stanisavljev, koji je pevao bariton, a zajedno sa horom, svoja solo pevanja su izveli i Ana Aleksić Šajrer i Miomir Vuletaš. “, rekla je dirigentkinja hora Senka Milisavljević.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px