Nastavak očitavanja vodomera u naseljenim mestima

Zrenjanin – JKP Vodovod i kanalizacija

Podelite vest

Prvo ovogodišnje redovno očitavanje vodomera počelo je 10. marta i do sada je završeno u Zrenjaninu i 6 naseljenih mesta.  Od 13. juna očitavanje će početi u 9 naseljenih mesta i biti nastavljeno u Melencima. Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ će biti na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Prema odluci Skupštine Grada Zrenjanina, vodomeri se fizičkim licima očitavaju dva puta godišnje, odnosno jednom u šest meseci, dok se pravnim licima i korisnicima u objektima kolektivnog stanovanja vodomeri očitavaju svakog meseca.

Ovogodišnje prvo redovno očitavanje vodomera počelo je 10. marta i do sada je završeno u Zrenjaninu i  6 naseljenih mesta: Kleku, Stajićevu, Banatskom Despotovcu, Čenti, Botošu i Knićaninu.

Od ponedeljka 13. juna nastavlja se očitavanje vodomera u Melencima i započinje u 9 naseljenih mesta: Perlezu, Elemiru, Aradcu, Farkaždinu, Lukićevu, Orlovatu, Tomaševcu, Belom Blatu i Tarašu, i trajaće do 23. juna. Ukoliko bude bilo potrebe, nastavak očitavanja uslediće posle 10. jula, odnosno nakon podele junskih računa za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Svi korisnici kojima tokom juna budu očitani vodomeri biće na računima za jun mesec zaduženi na osnovu očitanog stanja, dok će ostali korisnici biti zaduženi akontativno, odnosno na osnovu prosečne potrošnje u proteklom vremenskom periodu, ili na osnovu javljenog stanja.

vodomer

Obaveštenje o načinu zaduženja (očitano stanje, javljeno stanje ili akontativno) nalazi se na računu za usluge preduzeća.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera..

Svi korisnici koji u navedenom terminu ne budu kod kuće mogu obaveštenje o stanju vodomera da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija,prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Korisnici, koji to žele, mogu svakog meseca tokom cele godine prijaviti stanje svojih vodomera, u periodu od 20. do 25. u mesecu, na jedan od tri načina:

telefonom: svakog radnog dana od 7,30 do 13,30 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773 ili 530-344

SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24č)

slanjem mejla: na mejl adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24č)

Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede: ime i prezime, adresu i mesto stanovanja, kao i stanje vodomera.

Služba informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022