Svečanom akademijom danas је obeležen dan Komande za razvoj Banatske brigade. Juče održan TT zbor

Zrenjanin - NH "Svetozar Marković Toza”

U kasarni “Narodni heroj Svetozar Marković Toza” u Zrenjaninu danas je održana vojna svečanost kojom je obeležen dan Komande za razvoj Banatske brigade, 17. novembar.

U prisustvu čelnika zrenjaninskog garnizona Vojske Srbije, lokalne samouprave, Srednjobanatskog upravnog okruga, predstavnika opština sa teritorije koju pokriva Komanda za razvoj banatske brigade, sveštenih lica, pojedinih privrednika i drugih zvaničnika, održana je svečana akademija, a u krugu kasarne juče je prikazan i tehničko-taktički zbor sa vojno-tehničkim sredstvima i delom naoružanja zastupljenim u Komandi za razvoj Banatske brigade.

Banatska brigada, sa sedištem u Zrenjaninu, organizaciono pripada Komandi za obuku Vojske Srbije, u čije je ime svečanosti prisustvovao i pripadnicima Banatske brigade čestitao njihov dan, načelnik štaba komande, pukovnik Milovan Vasić

Himnu Srbije je na početku svečane akademije izvela Milica Dosković, vokalna solistkinja i članica hora Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Praznik jedinice se obeležava uz sećanje na naše slavne pretke i 17. novembar 1918. godine, kada je srpska vojska, na čelu sa pukovnikom Dragutinom Ristićem “Brigadirom” ušla u Veliki Bečkerek, čime je ostvarena viševekovna želja našeg naroda, sa ovih prostora, da živi ujedinjen sa braćom južno od Dunava, ujedinjen sa svojom Maticom Srbijom.

Svim pripadnicima Banatske brigade čestitke je uputio i komandant, potpukovnik Nikola Fatić. Govoreći o aktivnostima te jedinice, istakao je da je stroj ove godine ojačan mlađim potporučnicima, vodnicima i profesionalnim vojnicima. 

„U proteklom periodu, pored stvaranja povoljnijih uslova za život i rad jedinice, realizovali smo više složenih zadataka, neke samostalno, neke uz pomoć naše pretpostavljene komande, ali uvek uz vašu podršku i razumevanje. Banatska brigada nije jedina, ali jeste sigurno u samom vrhu jedinica Vojske Srbije koja se, s ponosom, može pohvaliti saradnjom sa građanima i lokalnim samoupravama. I u narednom periodu očekujemo isti takav, ali i još bolji odnos i saradnju na svim poljima“, poručio je potpukovnik Fatić prisutnima na današnjoj svečanosti.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px