NURDOR – 20 godina podrška zlata vredna! Na Gala donatorskoj večeri prikupljeno 1.327.000 dinara!

Zrenjanin - NURDOR

Na sinoć održanoj Gala donatorskoj večeri, koja je organizovana u Hotelu Vojvodina u Zrenjaninu, za NURDOR je prikupljeno je 1.327.000 dinara.

Sva sredstva biće usmerena ka finalizaciji projekta Nove roditeljske kuće u Beogradu, kao trajnom rešenju za smeštaj dece i porodica tokom lečenja van mesta prebivališta.

Obeležavajući svojih 20 godina rada, NURDOR posebno ističe 8 činjenica na koje su izuzetno ponosni, a to su: dve izmene zakona, dve nove bolnice, 6 roditeljskih kuća, više od hiljadu radionica podrške porodicama, više od 1000 rehabilitacionih programa, više od 200 edukacija medicinskih radnika, više od 1000 volontera i više od 500 miliona dinara za unapređenje kvaliteta lečenja i života obolele dece.

Podsećamo da su se dan ranije članovi Gradskog veća grada Zrenjanina okupili na sastanku, na kojem su se dogovorili da izdvajanjem finansijskih sredstava u iznosu od 100 hiljada dinara podrže misiju udruženja.

Plemenita i humana misija NURDOR-a, usmerena ka malim, ali bezgranično jakim borcima, deci oboleloj od raka, sigurno nikog ne ostavlja ravnodušnim i naša je ljudska i svaka druga obaveza da im pomognemo u svemu što rade i organizuju.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka je neprofitna, nestranačka, nevladina organizacija čiji su osnivači roditelji izlečene i preminule dece, medicinsko osoblje sa hemato-onkoloških odeljenja i volonteri koji su prepoznali potrebu za sistemskom i efikasnom podrškom roditeljima dece obolele od raka. Nacionalno udruženje je osnovano 2003. godine i okuplja roditelje i prijatelje dece iz cele Srbije.

Osnovni cilj organizacije je podrška porodicama dece obolele od raka sa ciljem da se obezbedi visok kvalitet lečenja, rehabilitacije i socijalizacije obolele i izlečene dece. NURDOR je član Internacionalne konfederacije udruženja roditelja dece obolele od raka – ICCCPO (International Confederation of Childhood Cancer Parent Organizations) www.icccpo.org koja blisko sarađuje sa Svetskim društvom pedijatrijske onkologije, SIOP (International Society of Paediatric Oncology) www.siop.nl.

Večeras smo se okupili po 4 put u Zrenjaninu na Gala donatorskoj večeri, a za tri nedelje imamo jedan lep jubilej i slavimo 20 godina NURDOR-a. Smatram da je fascinantno što je mala grupa ljudi uspela toliko da uradi za 20 godina, a to su između ostalog dve bolnice, promenili smo dva zakona, unapredili smo kvalitet lečenja, uložili smo 500 miliona dinara u poboljšanje uslova kvaliteta lečenja dece, imamo 6 roditeljskih kuća, i još mnogo toga. Sredstva koja se budu prikupila večeras idu za finalizaciju projekta roditeljske kuće u Beogradu.“

„Trenutna pozicija NURDOR-a je uslovljena radom i entuzijazmom nas roditelja koji smo prošli tu priču, i to je najjača motivacija, i tada za nas ne postoje prepreke, sve što zamislimo to i ostvarimo. Mnogo toga je urađeno ali mnogo toga je još uvek ispred nas. ”, rekla je Joland Korora, predsednica upravnog odbora NURDOR-a.

Sinoćnje veče ulepšao je nastup poznate džez pevačice i interpretatorke zabavne muzike Bisere Veletanlić kao i Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina pod dirigentskom palicom Senke Milisavljević i korepetitorke Tine Nikolovski kao i nastup Natalije i Marka Pejčića.

“Meni je veoma drago i velika mi je čast što sam ovde. Kada su me pozvale devojke, rado sam se odazvao jer volim da dolazim u Zrenjanin, i mislim da je najmanje što mogu da uradim da dođem i pomognem. Svi smo nekad mogli da zamislimo kako se osećaju roditelji koji se sami sa svojom porodicom i decom bore sa tim bolestima, i najmanje što možemo da uradimo je da im budemo od pomoći.”, rekao je Dragan Ilić, novinar i psiholog.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px