Niz radova širom grada i u novembru: od trim-staza i saobraćajnica, preko obnove fasada i spomenika, energetske efikasnosti do kanalizacije u selima

Zrenjanin - Niz radova

Radovi na izgradnji saobraćajnice Orlovat – Botoš, pristupne saobraćajnice za budući parking u Nemanjinoj ulici, izgradnja trim-staze u Karađorđevom parku, obnova fasada objekata u centru grada, obnova spomenika Žarku Zrenjaninu, zamena stolarije na zgradi osnovne škole u Tarašu, radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u Lazarevu i Elemiru, nov košarkaški teren na lokaciji „Barice“ u MZ „Dositej Obradović“, neki su od radova koji se su odvijali ili su u toku na teritoriji grada i u novembru mesecu. Uz brojna gradilišta stanova kolektivnog stanovanja i privrednih objekata, radovi u Zrenjaninu rezultat su povećanog priliva sredstava sa viših nivoa vlasti, izdvajanja namenskih budžetskih sredstava, ali i želje lokalne samouprave da rešava neke od gorućih problema građana, kao što je problem sa mostom između Orlovata i Tomaševca.

U periodu dok teku pripreme za igradnju novog drumskog mosta na proleće, pristupilo se, kao privremenom rešenju, rekonstrukciji atarskog puta Orlovat – Botoš u državni put i njegovom asfaltiranju. Na deonici dugoj 5,3 kilometara radovi su u toku, očekuje se početak asfaltiranja, a dinamika posla će zavisiti od vremenskih uslova.

Pristupna saobraćajnica za budući parking, praktično nova ulica u centru grada, gradi se nešto sporijim tempom, ali se sada već naziru konture okretnice nadomak sadašnjeg službenog parkinga JP “Pošta Srbije”, s koje će biti moguće povezivanje na ulice Pupinovu i Slobodana Bursaća, u narednim fazama projekta. Formiranje pristupne ulice iz Nemanjine podrazumeva gradnju saobraćajnice sa trotoarima, uz svu pripadajuću komunalnu infrastrukturu – elektro i kanalizacione mreže i rasvete. “Podzemni” deo posla je u proteklom periodu završen i trenutno su u toku radovi na popločavanju trotoara uz deo saobraćajnice i okretnicu.

U toku su i radovi na obnovi i rekonstrukciji dva objekta u centru grada – nekadašnje Srpske zadružne banke u Ulici kralja Petra Prvog (u koji je planirano preseljenje Savremene galerije UK Ečka), kao i zgrade republičkih fondova penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja. Privodi se nameni i objekat Crvenog krsta u Ulici Miroslava Tirša, na staroj pijaci, gde su u toku unutrašnji radovi. U tom prostoru predviđeno je da bude smeštena Narodna kuhinja.

Izgradnja nove trim-staze u Karađorđevom parku, na trasi prethodne, počela je proteklih dana, a za tu svrhu obezbeđena su sredstva od Ministarstva omladine i sporta, u iznosu od 20 miliona dinara. Izgradnja trim-staze, pored ozelenjavanja, planirana je u sklopu rekonstrukcije Karađorđevog parka, kako bi to mesto bilo oplemenjeno novim sadržajima, budući da se u blizini nalaze i sportski objekti, a stazu su i do sada koristili brojni sportisti i rekreativci.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. Brze bolje za slikanje pred izbore.
    Vise od pola ovih stvari je samo posao odrzavanja, koji kasni godinama, deo je nesto sto bi trebalo da se radi po automatizmu, pristupna saobracajnica za buduci parking debelo kasni i nebitna je bez samog parkinga, a put Botos Orlovat je krpljenje brljotine oko mosta za Tomasevac, sto verovatno nece pomoci Tomasevcanima kad Tamis poplavi prelaz do Botosa.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px