Mužljanski “Žetelački dani” etno-festival sa tradicijom dugom 39 godina!

Mužlja – 39. “Žetelački dani”

Podelite vest

Zahvaljujući “Žetelačkim danima” koji se održavaju već 39 godina, mi smo danas duhovno bogatiji. Ono što smo videli ovde, na otvaranju, kada su u pitanju narodna igra, nošnja, muzički instrumenti i ono što ćemo videti na njivi, stari običaji, alati, sama žetva, to je nešto što treba da baštinimo, da čuvamo i negujemo.

zetelacki dani muzlja 2022 011
“Žetelački dani”
zetelacki dani muzlja 2022 017
“Žetelački dani”

To uspešno rade organizatori ove manifestacije, ja im se na tome zahvaljujem i to je samo još jedan podstrek za ono što treba Grad Zrenjanin da radi – da pružimo podršku i promociji Mužlje, podršku negovanju starih tradicija, zanata i običaja koje imamo, jer je to nešto što nas definiše, neki naš identitet.

poručio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, otvarajući danas u Mužlji “Žetelačke dane”, tradicionalni etno-festival koji se organizuje svakog leta, tokom jednog vikenda u julu mesecu.

Učesnike “Žetelačkih dana” i goste pozdravio je i Palatinuš Ervin, predsednik Saveta MZ “Mužlja”, a među gostima su, osim gradonačelnika Zrenjanina, bili i potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije i potpredsednica komiteta u skupštini Saveta Evrope Elvira Kovač, direktor Pedagoškog zavoda Vojvodine Puškaš Janoš i članovi Gradskog veća grada Zrenjanina Stojko Jožef i Saša Kandić. 

Uživajte u fotografijama, jer ovde su reči suvišne, a album sa 100 fotografija pogledajte na našoj fb stranici !

Više fotografija pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px