Muzička škola „Josif Marinković“ – Koncert pijanistkinje Nataše Mitrović

Zrenjanin – Muzička škola „Josif Marinković“

Podelite vest

Pijanistkinja Nataša Mitrović, redovan profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, održaće koncert pod nazivom „Premijere“ u Svečanoj sali Muzičke škole „Josif Marinković“ u petak, 2. decembra, u 13.15 časova.

„Premijere“ je ekskluzivan i originalan projekat u kome će se po prvi put čuti tek komponovana dela sedam srpskih kompozitora. Koncipiran je kao koncertna turneja celovečernjeg programa kroz sedam kompozicija savremenih srpskih autora, koji su na najzanimljiviji način komponovali klavirske forme, koristeći moderan jezik muzike i sledeći svetske trendove, te na najkreativniji način izrazili svoje ideje i emocije.

Cilj ovog projekta je bezrezervna podrška stvaralaštvu srpskih savremenih kompozitora na način da njihova dela budu izvedena u gradovima širom Srbije i prezentovana široj javnosti, u svrhu popularizacije umetničke muzike, edukacije i razvoja publike.

Nataša Mitrović dobitnica je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i značajnih umetničkih priznanja, među kojima su i nagrada „Emil Hajek“ za najperspektivnijeg pijanistu i Oktobarska nagrada grada Beograda.

20221106 210717

Održala je čitav niz solističkih koncerata i kamernih nastupa, kao i gostovanja na više evropskih festivala u Austriji, Nemačkoj, Španiji, Švedskoj, Francuskoj, Turskoj, Češkoj, Grčkoj, Italiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji, kao i u mnogim vanevropskim državama: Izrael, Kuvajt, Kina, Japan i SAD, uključujući renomirane koncertne dvorane kao što su Kennedy Center (Vašington), Simphony Space (Njujork), Martin Hall (Prag) i Crkva sv. Sofije (Ohrid).

Muzička škola vas, ovom prilikom, poziva da premijerno prisustvujete originalnom projektu „Premijere“ pijanistkinje Nataše Mitrović u petak, 2. decembra, od 13.15 časova. Dobrodošli!

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px