Saopštenje JKP „Vodovod i kanalizacija“: Mreže funkcionišu, ekipe su na terenu!

Zrenjanin – JKP „Vodovod i kanalizacija“

I pored višečasovnih obimnih padavina u našem gradu obe kanalizacione mreže funkcionišu u najboljem redu.

Grad Zrenjanin je jedan od retkih gradova koji ima separativnu kanalizacionu mrežu, odnosno odvojenu atmosfersku i fekalnu kanalizacionu mrežu, koje JKP „Vodovod i kanalizacija“ redovno i planski održava.

Atmosferska kanalizaciona mreža je koncipirana tako da može da primi veće količine atmosferskih voda, kako tokom samih padavina, tako i one koje se u slučaju obimnijih padavina poput današnjih zadrže na putnim i zelenim površinama, a koje sistem uvuče u mrežu dva do tri sata nakon prestanka padavina, odnosno nakon što se oslobode kolektori mreže.

Postojanje atmosferske kanalizacione mreže i njena uloga naročito dolazi do izražaja u situacijama poput današnjih, jer odvlači najveći deo atmosferskih voda i na taj način omogućava nesmetan rad fekalne kanalizacione mreže i sprečava njena zagušenja i izlivanja fekalnih otpadnih voda.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je reagovalo pravovremeno i odmah nakon započinjanja obimnih padavina organizovana su neprekidna dežurstva ekipa na svim ključnim crpnim stanicama kanalizacionog sistema grada koje su reagovale u slučaju manjih zagušenja na istima, a što je omogućilo nesmetano funkcionisanje obe kanalizacione mreže. Neprekidna dežurstva će se nastaviti dokle god to situacija na terenu bude zahtevala.

Nakon što dođe do prekida padavina ekipe JKP „Vodovoda i kanalizacije“ krenuće sa planskim uklanjanjem voda sa putnih, pešačkih i zelenih površina u gradu, kao i sa otklanjanjem eventualnih zagušenja i kvarova na obe kanalizacione mreže uz upotrebu specijalizovanog vozila za odgušenje kanalizacione mreže, mobilnih pumpi i po potrebi teške mehanizacije.

Sve pomenute aktivnosti će se sprovoditi u skladu sa planom prioriteta koji se primenjuje u ovakvim situacijama i u koordinaciji sa gradskim inspekcijama, jer naše preduzeće uslužno za Grad Zrenjanin vrši održavanje atmosferske kanalizacione mreže. Plan predviđa da se otklanjanje zagušenja i eventualnih kvarova vrši na ključnim crpnim stanicama koje vrše prikupljanje atmosferskih i fekalnih otpadnih voda kako bi celokupni kanalizacioni sistem grada nesmetano funkcionisao, zatim u i oko zdravstvenih i školskih ustanova kao i drugim ustanovama od prioritetnog značaja, zatim se voda uklanja sa ključnih saobraćajnica, a potom u ulicama i na mestima gde je došlo do najvećeg zadržavanja atmosferskih voda i gde su problemi u funkcionisanju kanalizacionih mreža najveći, a potom se reaguje i po prijavama građana i uklanja se preostala voda koja se zadrži u ulegnućima na putnim i zelenim površinama. Dakle, sve atmosferske vode će biti uklonjene prema predviđenom planu prioriteta i iz tog razloga aplujemo na građane da budu strpljivi, jer će ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ uložiti maksimalne napore da plan bude realizovan u najkraćem mogućem roku.

Ekipe će nakon prestanka padavina neprekidno biti na terenu u cilju sprečavanja mogućnosti ugrožavanja imovine i bezbednosti građana, kako bi omogućile nesmetano odvijanja saobraćaja i kretanje pešaka i dokle god se ne ukloni sva zadržana atmosferska voda sa javnih površina, stoji u saopštenju mr Siniša Gajin, dipl.inž.men., Rukovodioca Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px