Modna revija povodom Dana studenata u studentskom domu “Mihaljo Predić – dr Miša” [FOTO]

Zrenjanin – Dani studenata 2022.

Podelite vest

U studentskom domu “Mihaljo Predić - dr Miša” u Zrenjaninu obeležen Dan studenata

Dan studenata Beogradskog univerziteta, 4. april, obeležavaju svi studenti u Srbiji, a tradicionalno ga proslavljaju i studenti u Zrenjaninu. Taj datum ustanovljen je u znak sećanja na studentske proteste 1936. godine kada je u sukobu sudenata i pripadnika profašističke “Organizacije nacionalnih studenata” poginuo Žarko Marinović, student Pravnog fakulteta u Beogradu. Počev od 1955. godine, taj dan se slavi kao dan studenata Beogradskog univerziteta.

Poseban program povodom Dana studenata već punih 20 godina priprema se i organizuje u zrenjaninskom studentskom domu “Mihajlo Predić – dr Miša”, uz modne revije, sportska takmičenja, takmičenja u karaokama, koncerte…

dani studenata zrenjanin 2022 005
Dani studenata Zrenjanin 2022.

Nakon dve godine pauze, zbog epidemije koronavirusa, studenti i njihovi gosti okupili su se danas ponovo u dvorištu studentskog doma. U prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, dekanke Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i drugih zvanica, upravnica doma Tanja Dulović rekla je da u domu svi zajedno čine jednu veliku porodicu i on studentima predstavlja njihovu “drugu kuću”.

– Najlepše je na ulicama grada Zrenjanina sretati bivše stanare doma, koji u velikom broju ostaju ovde, pronalaze životne saputnike, ostvaruju karijeru i budućnost i to je ono što je najlepše za grad Zrenjanin. Sadašnji stanari stiču ovde doživotna prijateljstva, a zaposleni u studentskom domu, kojih nema puno, uvek su stanarima na raspolaganju. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još bolje uslove smeštaja u domu – istakla je upravnica Studentskog doma “Mihajlo Predić – dr Miša”.

Dulovićeva je podsetila da je manifestacija povodom Dana studenata prvi put organizovana 2003. godine i ove je godine pripremljena zahvaljujući upornim studentima, koji su je pripremili s puno entuzijazma.

Gradonačelniku Salapuri je ovom prilikom uručena i posebna zahvalnica Studentskog doma, a on je upravnici doma uručio prigodan poklon – laptop računar.

Uskoro sve fotografije na našoj FB STRANICI volimzrenjanin.com

Tekst: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022