Miona Marta Marković, izložba slika „Krst kao savremeni simbol“ u Galeriji ALUZ-a [FOTO]

Zrenjanin – Miona Marta Marković

Podelite vest

Kako smo i najavili na portalu volimzrenjanin.com pre nekoliko dana, sinoć je u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ) otvorena 25 Samostalna izložba slika umetnice Mione Marte Marković pod nazivom “Krst kao savremeni simbol”.

Neposredno pre otvaranja, umetnica je za portal volimzrenjanin.com rekla:

„Ovo je drugi put da se predstavljam zrenjaninskoj publici, prvi put 2018. godine u Kulturnom Centru kad sam se predstavila sa svojim drugim ciklusom, pod nazivom „Zagrljaji“, a sada izlažem potpuno novi ciklus i nove radove…

miona marta markovic 001
Miona Marta Marković

…ukupno 16 komada, koji su nastali tokom prethodne godine, gde sam se posvetila geometrijskoj apstrakciji, odnosno simbolu krsta.

Inspiraciju sam pronašla u krstu jer krst za mene predstavlja univerzalni simbol koji se ne vezuje samo za hrišćanstvo, već postoji i mnogo pre toga. Tokom istorije on je mnogo upotrebljivan i zloupotrebljivan, a ja sam htela da ga shvatim i „oslikam“ na svoj način, povezujući ga sa svojom prethodnom fazom koju sam imala, gde su bile zastupljene refleksije ravni i geometrija.

Ova izložba je bila u Beogradu a sada je u Zrenjaninu, gde će posetioci moći da je vide do 14. septembra, a kasnije se očekuju i naredna gostovanja u Beogradu i Prijedoru, ali ovo je tek početna faza izlaganja.

Što se tiče reakcija publike, oni su bili zaista začuđeni, zato što nisu navikli da me vide u apstrakciji, jer publika vas uvek vezuje za nešto što im je najupečatljivije ili najzanimljivije pa im je tako ostao motiv zagrljaja u pamćenju tako da je ova izložba izazvala čuđenje ali takođe mislim da je i bio dobar odziv“ rekla je za portal volimzrenjanin.com Miona Marta Mirković.

Više fotografija pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022