NAJAVA: 25 samostalna izložba Mione Marte Marković pod nazivom “Krst kao savremeni simbol”

Zrenjanin – Miona Marta Marković

Podelite vest

Samostalna umetnica Miona Marta Marković poziva sve sugrađane na otvaranje 25 samostalne izložbe slika pod nazivom “Krst kao savremeni simbol” koja će biti otvorena u četvrtak 1. septembra 2022. godine u 19h u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), Subotićeva 1 (zgrada Narodnog muzeja, ulaz sa Trga slobode). Izložba će trajati do 14. septembra.

Miona Marta Marković rođena je 1979. godine u Somboru. Diplomirala je 2004. na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu, 2007. godine je magistrirala na Accademia di Belle Arti u Napulju, a 2018. doktorirala je na Università Sapienza (Rim) na smeru savremene istorije umetnosti. 

Članica je ULUS-a od 2006. i od 2009. stiče status samostalnog umetnika. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Dr Goran S. Milovanović je u katalogu između ostalog napisao:

„Iako njenoj apstrakciji prethodi elaborirana istorija, njeno stvaralaštvo je eruptivno i neplanirano u ovoj savremenoj egzegezi krsta. Odlikuje ga savršena intuicija i kontrola kolorita, a kao potpis na povelji poštovanja prethodnim istraživanjima Markovićeva ostavlja fascinantno otkriće sasvim nove strukturalne forme razlaganja krsta, ono danas toliko retko, novo otkriće u domenu detaljno proučene geometrijske apstrakcije u umetnosti.“

Portal volimzrenjanin.com

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px