Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ potpisan Memorandum o saradnji!

Zrenjanin – TF „Mihajlo Pupin“

Podelite vest

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, danas je svečano otvorena Međunarodna konferencija o fizičkim aspektima životne sredine, koja objedinjuje naučnu oblast fizike kao opšte obrazovni predmet i studijski program zaštite životne sredine.

Konferencija se pod ovim nazivom prvi put održava na zrenjaninskom fakultetu, a sa TF “Mihajlo Pupin” ističu da su počastvovani što posle perioda pandemije Zrenjanin, kao grad sa perspektivom, ponovo postaje domaćin naučnih skupova.

Organizator konferencije je Tehnički fakultet ''Mihajlo Pupin'' iz Zrenjanina a suorganizator konferencije je Prirodno-matematički fakultet iz Niša.

Ispred grada Zrenjanina otvaranju je prisustvovala pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević a od gostiju ceremoniji potpisivanja su prisustvovali prof. dr Ljubiša Nešić (Prirodno-matematički fakultet u Nišu), dr Dragan Markušev, naučni savetnik (Institut za fiziku u Zemunu), prof. dr Milan Pantić, prof. dr Miodrag Krmar, prof. dr Nataša Todorović i prof. dr Jovana Nikolov (Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu).

Teme konferencije su:

Geofizika, modelovanje životne sredine, zagađenje vazduha, efekat staklene bašte, globalno zagrevanje i klimatske promene, radijacija i životna sredina, energetska efikasnost i održivi razvoj, fizika životne sredine i obrazovanje,

Nakon otvaranja konferencije Memorandum o saradnji između 5 institucija i organizacija koje neguju spomen na lik i delo Mihajla Idvorskog Pupina, profesora njujorškog Kolumbija univerziteta poreklom iz Banata potpisali su:

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin (prof dr Dragica Radosav), Zadužbina i Dom kulture Mihajlo Pupin iz Idvora (direktor Svetislav Zakić) , Fondacija „Mladen Selak“ iz Beograda (Milan Božić i prof dr Branko Kovačević), „Regionalni centar za talente Mihajlo Pupin“ iz Pančeva( dr Dragoljub Cucić) i Udruženje „Godina Pupina“ iz Zrenjanina ( dr Ivan Bošnjak

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022