Ponedeljak 17h, Kulturni centar, obeležavanje međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta

Projekcija filma “Porajmos” i otvaranje izložbe

U ponedeljak, 24. januara  u Kulturnom centru Zrenjanina Jevrejska opština posebnim programom obeležiće  Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta u saradnji sa Jevrejskom opštinom Sombor i uz pomoć zrenjaninskih institucija kulture, Kulturnog centra i Narodnog muzeja.

U okviru programa obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta u Velikoj sali  od 17 časova održaće se projekcija kratkometražne antiratne drame “Porajmos” koja je urađena u režiji Gorčina Stojanovića a u 18 časova zakazano je otvaranje izložbe Jevrejske opštine Sombor “Tragovi u 30 slika” uz delove izložbe “Sećanje” autorke Biljane Dimkić Krčmar, zrenjaninske Jevrejske opštine i  Narodnog muzeja.

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta je međunarodni praznik koji se obeležava 27. januara u sećanju na žrtve Holokausta, genocida nad evropskim Jevrejima od strane nacističke Nemačke i njenih saveznika između 1941. i 1945. godine. Za datum praznika je izabran 27. januara kao dan kada je Crvena armija oslobodila koncentracioni logor Aušvic.

Projekciji filma i izložbi prisustvovaće: Dušan Jović, producent i scenarist i predsednica Jevrejske opštine Sombor – Sandra Papo-Fišer.

porajmos plakat2

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px