Ponedeljak 17h, Kulturni centar, obeležavanje međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta

Projekcija filma “Porajmos” i otvaranje izložbe

U ponedeljak, 24. januara  u Kulturnom centru Zrenjanina Jevrejska opština posebnim programom obeležiće  Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta u saradnji sa Jevrejskom opštinom Sombor i uz pomoć zrenjaninskih institucija kulture, Kulturnog centra i Narodnog muzeja.

U okviru programa obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta u Velikoj sali  od 17 časova održaće se projekcija kratkometražne antiratne drame “Porajmos” koja je urađena u režiji Gorčina Stojanovića a u 18 časova zakazano je otvaranje izložbe Jevrejske opštine Sombor “Tragovi u 30 slika” uz delove izložbe “Sećanje” autorke Biljane Dimkić Krčmar, zrenjaninske Jevrejske opštine i  Narodnog muzeja.

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta je međunarodni praznik koji se obeležava 27. januara u sećanju na žrtve Holokausta, genocida nad evropskim Jevrejima od strane nacističke Nemačke i njenih saveznika između 1941. i 1945. godine. Za datum praznika je izabran 27. januara kao dan kada je Crvena armija oslobodila koncentracioni logor Aušvic.

Projekciji filma i izložbi prisustvovaće: Dušan Jović, producent i scenarist i predsednica Jevrejske opštine Sombor – Sandra Papo-Fišer.

porajmos plakat2
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022