Hor „Sveti Serafim Sarovski“ održaće sutra u Reformatskoj crkvi celovečernji koncert

Zrenjanin – Sveti Serafim Sarovksi

Podelite vest

PROMOTIVNI KONCERT HORSKOG FESTIVALA „SLOBODAN BURSAĆ“

Koncert hora Sveti Serafim Sarovski – Subota, 7. maj – 20 časova – Reformatska crkva

U okviru promotivnih aktivnosti Horskog festivala „Slobodan Bursać“ u subotu, 7. maja publiku očekuje celovečernji koncert hora Sveti Serafim Sarovski. Koncert se održava u Reformatskoj crkvi. Publika će imati priliku da uživa u odabranim srpskim solo i horskim pesmama, ruskim romansama, napolitanskim i klapskim melodijama…

Sve ljubitelje  muzike očekuje i nastup operskih umetnika Dragane i Ljubomira Popović. Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je slobodan. Organizatori koncerta su Horski festival „Slobodan Bursać“, Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick Creative Productions.

sveti serafim sarovski 1

Srpski hor „Sveti Serafim Sarovski“ je osnovan 1995. godine pri hramu manastira Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu.

Tokom proteklih 27 godina postojanja ansambl je učestvovao na mnogobrojnim Liturgijama, bogosluženjima, svečanostima i humanitarnim koncertima širom  Srbije, ali i u dijaspori (Nemačka, Danska, Švedska, Velika Britanija, Mađarska, Austrija, R.Srpska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Hrvatska,  Švajcarska, Rusija, Poljska, Australija… ). Jedan od najznačajnij je bio celovečernji humatitarni koncert u čuvenoj Sidnesjkoj operi 2018. godine, u okviru Australijske turneje.

Hor „Sveti Serafim Sarovski“ je dobitnik velikog broja priznanja i nagrada za  svoj rad, a  idvajamo Nagradu grada Zrenjanina za kulturu  (2014.), i orden „Sv. Vladike Nikolaja“ Srpske Pravoslavne Crkve (2016.) Hor „Sveti Serafim Sarovski“  čine profesionalni horski pevači i dirigent, koji su angažovani u  Operi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu,  Narodnom pozorištu u Beogradu,  i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022