Svečanim koncertom hor „Sveti Serafim Sarovski“ obeležio 25 godina postojanja [FOTO]

Zrenjanin - hor „Sveti Serafim Sarovski“

Sinoć je u prepunom Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin hor „Sveti Serafim Sarovski“ održao svečani koncert kojim je obeležio četvrt veka uspešnog rada i postojanja a ekipa portala volimzrenjanin.com ispratila je i ovaj divan koncert.

sveti serafim sarovski 001
hor „Sveti Serafim Sarovski“ 25 godina

Ovaj muški ansambl, sastavljen od profesionalnih horskih pevača, dirigenta i solista, za ovu priliku pripremio je posebno odabrane horske numere, koje su obeležile njihov repertoar u protekle dve i po decenije.

sveti serafim sarovski 010
hor „Sveti Serafim Sarovski“ 25 godina

Hor „Sveti Serafim Sarovski“ od svog osnivanja, 1995. godine, deluje pri hramu manastira Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu.

Po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva, Episkopa banatskog Gospodina Nikanora, hor svojim pojanjem aktivno učestvuje na svakonedeljnim Liturgijama, i prazničnim bogosluženjima u svom matičnom hramu, kao i širem okruženju.

Dosadašnji rad hora obeležila je veoma bogata i raznolika koncertna aktivnost širom Srbije, ali i u dijaspori (Nemačka, Danska, Švedska, Velika Britanija, Mađarska, Austrija, R.Srpska, Poljska, Slovačka,Švajcarska, Slovenija, Hrvatska, Rumunija, Rusija, Australija… ).

sveti serafim sarovski 002
hor „Sveti Serafim Sarovski“ 25 godina

Hor je dobitnik  Nagrade za popularizaciju Horske muzike i uspešno negovanje horske tradicije Grada Zrenjanina za 2014. godinu i ordena „Sv. Vladike Nikolaja“ Srpske Pravoslavne Crkve (2016).

Grad Zrenjanin je sufinansirao projekat „Prvi do vesti iz Zrenjanina“ a stavovi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022