Kompanija “Sport Vision” obnovlila fiskulturnu salu OŠ “Dositej Obradović”

Zrenjanin – OŠ “Dositej Obradović”

Podelite vest

U okviru projekta “Vizija zdrave budućnosti” obnovljena fiskulturna sala OŠ “Dositej Obradović”

Kompanija “Sport Vision”, u okviru projekta “Vizija zdrave budućnosti“, u saradnji s Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, obnovila je fiskulturnu salu u osnovnoj školi “Dositej Obradović“ u Zrenjaninu. Tim povodom, održana je svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Školske uprave za Banat, Saveza za školski sport Vojvodine i Zrenjanina, Sportskog saveza grada Zrenjanina, kompanije “Sport Vision”, kao i oni koji će salu i koristiti – učenici ove škole. 

“Sport Vision”, regionalni lider u sportskoj maloprodaji, nastavlja sa društveno odgovornim angažovanjem kroz brigu prema najmlađima. Pod pokroviteljstvom kompanije, projekat „Vizija zdrave budućnosti“ i ove godine uspešno je sproveden u delo, te je obnovljena još jedna fiskulturna sala, i to u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Zrenjaninu. Učenici ove škole od juče imaju priliku da časove fizičkog vaspitanja provode u novoj, renoviranoj i u potpunosti okrečenoj fiskulturnoj sali u kojoj je, pored novog parketa, konstruisan nov zid sa dodatnim osvetljenjem. Uređene su i svlačionice i hodnik koji iz školske zgrade vodi do sale. 

Ovaj projekat pokrenut je sa idejom da se omogući sigurno i neometano sprovođenje fizičkih aktivnosti u osnovnim školama i mladima u razvoju obezbede kvalitetne i opremljene sale za fiskulturu, u kojoj će razviti svoje veštine i provesti najlepše školske dane.

“Školski sport zauzima posebno mesto u našoj bogatoj i brojnoj sportskoj porodici, u jedinom gradu u Srbiji koji je poneo titulu „Evropskog grada sporta“ i član je Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta. U okviru te agende, ulagali smo i u izgradnju i obnovu sportskih objekata. Naravno, nije moguće da se sve uradi iz sredstava Grada Zrenjanina, ministarstava ili pokrajinskog budžeta i u tom slučaju važni partneri su nam društveno-odgovorne kompanije, kao što je u ovom slučaju “Sport Vision”. Ove godine bili smo domaćini i velike školske sportske manifestacije, najveće na teritoriji Vojvodine i to treći put – Sportske olimpijade školske omaldine Vojvodine. Smatramo da šampioni niču upravo u ovakvim salama, ali nam je, pre svega, važno da se one što masovnije koriste i da najmlađi steknu svest o značaju bavljenja sportom“, istakao je na svečanom otvaranju, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura i pozvao i druge kompanije da slede ovaj pozitivan primer. 

Izvor i opširnije: zrenajnin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022