Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 X 30

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 X 30 pod nazivom „Rekla mi je: lepota, stvaraj, čini dobro“.

Uslovi konkursa:

Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 santimetara.

Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 santimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 santimetara. Uz radove poslati i jedan reprezentatitni katalog(ako ga autori imaju). Pored slobodnih rešenja, ove godine nudimo autorima i mogućnost da promišljaju na zadatu temu-zadatak:

REKLA MI JE:  LEPOTA, STVARAJ, ČINI DOBRO

Da li su stvoreni uslovi u kojima živimo da možemo u fer odnosima sa drugima da pokažemo svoju moć(intelektualnu, kreativnu i profesinalnu)?

Kako ti je kad vidiš da svet  nije zasnovan na lepoti, istini i dobroti ? I kad stvara različite vidove skrivene diktature?Šta možeš da preduzmeš kad se moć širi u sve sfere ljudskog života:  kulturni, umetnički i lični porodični život?

Plaši li te širenje bezdušnog praznog prostora?  Gde smo, gde su ljudi? Možemo li, umemo li da stvorimo uslove da stvaramo lepotu,dobrotu i pravednost? Umemo li da se pokrenemo i stvorimo svet slobodnih i srećnih ljudi? Zašto su tako snažno prisutni poslušnost, strah i disciplina?

Ovo problemsko promišljanje otvara sve aspekte našeg odnosa prema stvarnosti, kako lokalno tako i globalno. Autori ova pitanje mogu da otvore na svoj način i kroz svoj likovni stav ga odrede. Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta.  Molimo vas da svi radovi (osim onih koji su rađeni na papiru i skulpture) budu opremljeni da mogu da se okače na zid. Radovi će biti žirirani. Dodeliće se tri nagrade. Prva nagrada: samostalna izložba u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Druga nagrada: samostalna izložba u izložbenim salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Treća nagrada: knjiga  „Likovna kritika“ Todora Manojlovića.

Konkurs je otvoren do 10. novembra 2023. god. Izložba će biti otvorena u decembru 2023. god. u Kulturnom centru Zrenjanina. Radovi sa likovnog salona 30×30 će tokom 2024. god. biti izloženi u Beogradu u Kući Đure Jakšića, u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, u i  Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Radove slati na adresu:

Kulturni centar Zrenjanina

Narodne omladine 1

23000 Zrenjanin

Telefon: 023/535482, 064/8116994 (Vladimir Đurić)

Preporučujemo da radove šaljete Post ekspresom. Ukoliko u jednoj pošiljci ima radova više autora to mora biti naznačeno na pošiljci. Radovi će biti vraćeni Post ekspres-om o trošku autora.Organizatori ne preuzimaju odgovornost za štetu nastalu prilikom transporta.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022