NAJAVA: Otvaranje izložbe skulptura Nenada Vacića, „Dekonstrukcija  konstrukcije“ 8. Jula!

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

„Dekonstrukcija konstrukcije“ Kulturni centar Zrenjanina - od 8. jula do 2. avgusta

Izložba pod nazivom „Dokonstrukcija konstrukcije“ likovnog umetnika Nenada Vacića, dobitnika druge nagrade prošlogodišnjeg (zrenjaninskog) likovnog konkursa „30×30“ otvara se u petak, 8. jula u salonu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova.

Postavka će sadržati oko tridesetak skulptura koje  će publika moći da pogleda do 2. avgusta.

Autor navodi da je na početku nastanka svojih radova polazio od pretpostavke  da kroz njih simbolički govori i da ih stvara  sa namerom da  oplemeni  visokourbanizovane prostore  i dehumanizovane sredine pokušavajući da im  udahne novu energiju i život.

U jednoj od faza nastanka shvatio je da su oni kao skulptura sama sebi dovoljni kojoj nije potrebna koegzistencija sa arhitekturom. Samim tim svoje radove počeo je samostalno da  izlaže u okviru izložbi a za neke od njih je i dobio nagrade.

Nenad Vacić je izveo  petnaest  dela u javnim prostorima, u zemlji i inostranstvu.  Imao je devet samostalnih,  učestvovao na više od sedamdeset  grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i na deset  internacionalnim simpozijumima. Dobio je petnaest nagrada, zahvalnica i počasnih diploma. Autor i realizator je pet nagradnih trofeja.

– Program otvaranja i razgovor sa umetnikom moći će da se prati uživo i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina a izložba se otvara u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px