Otvorena izložba radova likovne sekcije Saveza invalida rada Vojvodine u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

U Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina sinoć je otvorena izložba radova likovne sekcije Saveza invalida rada Vojvodine, opštinska organizacija Zrenjanin. Izložba, u organizaciji ovog Saveza, je nastala kao deo projekta podržanog od strane Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i Grada Zrenjanina. Na njoj je predstavljeno 27 radova, koje je u tehnikama ulje na platnu i akvarel, oslikalo 18 članova likovne sekcije.

Cilj projekta je da invalide uključi u društvo jednakih. Zbog otuđenosti i usamljenosti, kojoj su često izloženi, potrebno je pružiti podršku njihovom učešću u svakodnevnevnim kulturnim i drugim tokovima, kako bi im se pomoglo da prevaziđu izazove sa kojima se suočavaju.

Savez invalida rada Vojvodine opštinska organizacija Zrenjanin je osnovan 1957. godine. Jedna je od tri opštinske organizacije koje su osnovale Savez invalida rada Vojvodine. Opštinsku organizaciju Zrenjanin čini 31 mesna organizacija, sa ukupno oko 6000 članova.

Po brojnosti i aktivnosti je jedna od najvećih članica Saveza. U okviru organizacije deluju likovna, sportska, horska i druge sekcije.

Prisutne je pozdravio direktor Kulturnog centra, Goran Marinković, i zahvalio se svima koji su došli:

“Dobro veče dragi prijatelji, dobro došli u Kulturni centar Zrenjanina. Imam čast da vas pozdravim ispred Kulturnog centra Zrenjanina kao članove Saveza invalida rada Vojvodine i podružnice Zrenjanin. Ovu izložbu smo podržali i kad je to bilo u Gradskoj bašti, i drago mi je da se ova izložba sada održava u Kulturnom centru.”, rekao je Goran Marinković.

Potpredsednik Saveza invalida rada Vojvodine i predsednik opštinske organizacije Saveza invalida rada Vojvodine, podružnice Zrenjanin, Stevan Radišić, nam je rekao nešto više o samoj izložbi:

“Meni je pravo zadovoljstvo kada vas vidim u ovom broju. Konačno smo se otrgli od samoće, usamljenosti i zatvorenosti, da vratimo ono što smo nekada imali. Mogu slobodno reći da je ova izložba produkt vašeg rada, a sa tim slikama vidimo vašu dušu i možemo po svakoj slici da vidimo šta ko razmišlja i kako se ko oseća.

Zahvalio bih se direktoru Kulturnog centra na lepim rečima, našoj predsednici likovne komisije Jeli Stojkov na organizaciji, kao i portalu volimzrenjanin.com koji je došao da isprati i obeleži naš dan koji predstavlja nas u jednom likovnom raspoloženju.”, rekao je Stevan Radišić.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022