Izložba fotografija Dragana Teodorovića „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“

Zrenjanin – Kulturni centar Zrenjanina

Izložba fotografija Dragana Teodorovića „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“ otvorena je sinoć u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Izložena fotografska celina čuva uspomene na jedno veoma dinamično vreme, jaku rokenrol scenu, govori o stilu života, opisuje način zabave i detaljno oslikava duh jedne epohe – osamdesete godine 20. veka. Pored muzičara, autorova pažnja posebno je usmerena ka publici i njihovoj emotivnoj i muzičkoj katarzi. Do sada je Dragan Teodorović (Zeko) imao 19 samostalnih izložbi, izlagao na 12 kolektivnih, objavio šest monografija i dve knjige.

Na otvaranju izložbe, Dragan je između ostalog rekao:

„Fotografijom se bavim od 1989. godine. Tad sam bio na nekom kursu i radnoj akciji pa sam tada krenuo sa fotografijom, a muzikom se bavim mnogo ranije, još od 1984. godine. Bio sam minski tehničar, sa „Pušenjem“ sam obišao celu Jugoslaviju 1984. i 1985. godine.

Ove fotografije, koje zrenjaninska publika ima priliku da pogleda, nastale su 90ih i 2000tih godina, ali preneo se i duh 80ih, tog nekog lepšeg i srećnijeg vremena, iz nekog ugla.“

O autoru: „Usvojivši rok stejdž i pozornicu kao svoje životno okruženje, Dragan Teodorović  počinje aktivno da beleži fotografskom kamerom najzanimljivije momente i atmosferu na koncertima, kao i energiju glumaca na pozorišnim daskama i filmu.  Rad sa grupom „Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra“ započinje 1999. godine, kada otpočinje i njegova profesionalna fotografska karijera (amaterska od 1985).

Fotografije su mu objavljivane u svim domaćim, kao i najprestižnijim svetskim časopisima i novinama: Rolling Stone, Playboy, Figaro, Madame, Le Monde, Corriere della Sera…“

Izložba će biti otvorena do 18. aprila svakog dana od 8 do 20 časova.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022