Izložba „Kaligrafski gest – izložba eksperimentalne kaligrafije“ slikarke Isidore Jovčić u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Otvaranje izložbe „Kaligrafski gest – izložba eksperimentalne kaligrafije“ likovne umetnice Isidore Jovčić biće otvorena u Velikom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 20. jula u 19 časova. U svom radu kroz znak i rukopis autorka navodi da u slikarstvo uvodi tenziju između slučajnosti i namere. Iako je rukopis već sam po sebi individualno kretanje, ujedinjenjem spontanosti i kontrole pokušava da stvori  vlastiti (likovni) jezik koji kroz kodirane (likovne) poruke komunicira sa publikom.  Zrenjaninskoj publici do 1. avgusta predstaviće  se 17 slika nastalih u periodu od 2021. do 2022. godine.

Kraći biografski zapis

Isidora Jovčić, srpska je akademska umetnica slikarstva savremene umetnosti 21. veka. Pripada mlađoj generaciji slikara ekspresionizma, enformela, i akcionog slikarstva.

Njeno stručno zvanje je diplomirani dizajner i master likovni umetnik , rođena je 26. 2. 1993. godine u Knjaževcu . Završila je srednju stručnu Umetničku skolu u Nišu pod nazivom ’’Škola za umetnost i dizajn’’, na smeru Grafički dizajn, 2012 godine. Diplomirala je na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Kragujevcu, odsek Grafički dizajn u klasi profesora Aleksandra Zarića, 2016. masterirala je takođe na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Kragujevcu, odsek Likovne umetnosti – modul slikarstvo, u klasi mentora profesora Aleksandra Zarića, sa radnom tezom pod nazivom ’’Transformacija tela’’, 2019. Svoje školovanje nastavlja i upisuje se 2019. godine na doktorskim studijama na ’Fakultetu primenjenih umetnosti’’ u Beogradu. Trenutno je na trećoj godini studija, u pratnji mentora Ivana Grubanova i komentora Miroslava Lazovića. Svoje pisane naučno – istraživačke radove pisala je na temu apstraktnog akcionog slikarstva kao i kritiku američkog apstraktnog ekspresionizma.

Trenutni umetnički rad joj se zasniva na gestualnim apstraktnim formama tela u kombinaciji sa savremenim kaligrafskim izrazom…

Više o izložbenom konceptu, napisanom od strane autorke, pročitajte na www.kczr.org

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022