Izložba „Kaligrafski gest – izložba eksperimentalne kaligrafije“ slikarke Isidore Jovčić u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Otvaranje izložbe „Kaligrafski gest – izložba eksperimentalne kaligrafije“ likovne umetnice Isidore Jovčić biće otvorena u Velikom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 20. jula u 19 časova. U svom radu kroz znak i rukopis autorka navodi da u slikarstvo uvodi tenziju između slučajnosti i namere. Iako je rukopis već sam po sebi individualno kretanje, ujedinjenjem spontanosti i kontrole pokušava da stvori  vlastiti (likovni) jezik koji kroz kodirane (likovne) poruke komunicira sa publikom.  Zrenjaninskoj publici do 1. avgusta predstaviće  se 17 slika nastalih u periodu od 2021. do 2022. godine.

Kraći biografski zapis

Isidora Jovčić, srpska je akademska umetnica slikarstva savremene umetnosti 21. veka. Pripada mlađoj generaciji slikara ekspresionizma, enformela, i akcionog slikarstva.

Njeno stručno zvanje je diplomirani dizajner i master likovni umetnik , rođena je 26. 2. 1993. godine u Knjaževcu . Završila je srednju stručnu Umetničku skolu u Nišu pod nazivom ’’Škola za umetnost i dizajn’’, na smeru Grafički dizajn, 2012 godine. Diplomirala je na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Kragujevcu, odsek Grafički dizajn u klasi profesora Aleksandra Zarića, 2016. masterirala je takođe na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Kragujevcu, odsek Likovne umetnosti – modul slikarstvo, u klasi mentora profesora Aleksandra Zarića, sa radnom tezom pod nazivom ’’Transformacija tela’’, 2019. Svoje školovanje nastavlja i upisuje se 2019. godine na doktorskim studijama na ’Fakultetu primenjenih umetnosti’’ u Beogradu. Trenutno je na trećoj godini studija, u pratnji mentora Ivana Grubanova i komentora Miroslava Lazovića. Svoje pisane naučno – istraživačke radove pisala je na temu apstraktnog akcionog slikarstva kao i kritiku američkog apstraktnog ekspresionizma.

Trenutni umetnički rad joj se zasniva na gestualnim apstraktnim formama tela u kombinaciji sa savremenim kaligrafskim izrazom…

Više o izložbenom konceptu, napisanom od strane autorke, pročitajte na www.kczr.org

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px