Investicija vredna pet miliona dinara – nabavljena 224 nova kontejnera od visokokvalitetne plastike

Zrenjanin – Novi kontejneri

U zrenjaninskom naselju “Ruža Šulman” proteklih dana su radnici JKP “Čistoća i zelenilo” počeli novu, sveobuhvatnu akciju zamene pohabanih i dotrajalih kontejnera za komunalni otpad. Zahvaljujući investiciji vrednoj pet miliona dinara, nabavljena su 224 nova kontejnera od visokokvalitetne plastike, zapremine 1.1 kubnih metara i biće postavljena u gradskim naseljima kolektivnog stanovanja.

U naselju “Ruža Šulman” biće izvršena zamena 70, a u susednom, većem naselju “4. jul”, stotinu kontejnera.

Po rečima direktora JKP “Čistoća i zelenilo” Nemanje Milinkovića, novi kontejneri imaju niz prednosti u odnosu na dosadašnje.

“Lakši su i jednostavniji za manipulaciju, dvostruko jeftiniji na tržištu, a postoji i mogućnost zamene pet oštećenih kontejnera u bilo kom procentu, za jedan nov. Oštećene metalne kontejnere mogli smo samo deponovati na otpad, uz beznačajnu naknadu. Možda nekim sugrađanima neće biti prikladna boja novih kontejnera, ali je morala biti takva jer će se u njih odlagati mešovit, neselektiran komunalni otpad”, objašnjava Milinković i dodaje da je, uključujući i ovu investiciju, u kratkom vremenskom periodu JKP “Čistoća i zelenilo” uspelo da izvrši nabavku više od 400 novih kontejnera.

“Statistički podaci govore da to predstavlja znatno veći obim ulaganja u odnosu na ranije periode, čime doprinosimo razvijanju komunalne higijene u gradu, a našoj Službi za iznošenje i deponovanje komunalnog otpada omogućavamo da još efikasnije obavlja ovaj posao”, prokomentarisao je najnovije aktivnosti direktor JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin.

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. zamena kontejnera u ruži šulman je potrebna ali i u ostalim delovima grada kolektivnog stanovanja

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px