Inkluzivna regata na Begeju „Reka nas spaja 2021“ održana 4. put [ FOTO ]

Udruženje paraplegičara Banata iz Zrenjanina uz podršku MINZRS i Grada Zrenjanina, organizovalo regatu “Reka nas spaja”

Regata Reka nas spaja

Redakcija portala volimzrenjanin.com se i ove godine odazvala pozivu udruženja paraplegičara i zajedno sa članovima i prijateljima plovila, družila se i uživala u lepotama Begeja. Regata je održana juče u subotu 7. avgusta 2021 a startovala je u 11h na Novom pristanu u Zrenjaninu na Begeju.

reka nas spaja zrenjanin 2021 008
REGATA - REKA NAS SPAJA 2021
reka nas spaja zrenjanin 2021 004
REGATA - REKA NAS SPAJA 2021

Namera organizatira je bila da se više od pedeset učesnika regate od toga polovina OSI raznih vrsta invalidnosti iz država okruženja, gradova, opština i udruženja OSI- čiji članovi žive u blizini Begeja i Banata, u desetak plovila, uz pratnju spasilačkih timova, preveze do Triangla kod Kleka i nazad i tako pređe ruta dužine 15km.

Velikoj većini učesnika OSI ovo je bio prvi direktan susret i plovidba rekom, ali je celokupnoj zajednici pokazano da uz odgovarajuću pristupačnost reka Begej, ali i mnoge druge reke, mogu i trebaju biti dostupne svima bez obzira na invalidnost ili neku drugu različitost.

reka nas spaja zrenjanin 2021 016
REGATA - REKA NAS SPAJA 2021
reka nas spaja zrenjanin 2021 025
REGATA - REKA NAS SPAJA 2021

Udruženje paraplegičara Banata je organizacija čija je velika većina članova trajno vezana za invalidska kolica i sa više od 35 god dugom tradicijom borbe za prava i kvalitetniji život OSI i pristupačije okruženje. Danas, možemo reći da u brojnim pozitivnim rezultatima, najponosniji smo na one naše članove koji su među najuspešnijim i najprepoznatljivijim OSI iz oblasti obrazovanja i sporta, a svoje prve aktivnosti i puteve ka socijalizaciji i uspesima napravili su na druženjima i akcijama koje smo pokretali. Takođe, mi smo udruženje koje je stvorilo jednu od najvećih ekološko-humanitarnih akcija na našim prostorima „Čep za hendikep“. Rako je Nenad Krbavac, predsednik udruženja i dodao.

Upravo ti rezultati i stečena iskustva motivisali su nas da pokrenemo projekat regate „Reka nas spaja“, kako bi “spojili i spustili” OSI na reku i ukazali da priča o inkluziji i pristupačnosti treba da se primenjuje i na reke, jezera, ribnjake, jer to pospešuje ne samo kvalitet, vidljivost i zdraviji život OSI, nego i celokupnog društva.

reka nas spaja zrenjanin 2021 040
REGATA - REKA NAS SPAJA 2021
reka nas spaja zrenjanin 2021 033
REGATA - REKA NAS SPAJA 2021

Uvereni smo da je i Vaše prisustvo uveličalo ovu našu manifestaciju i dalo velik značaj i podsticaj u promiciji ideja i planova koje želimo promovisati i ostvariti.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022